Pályázat

2020.03.07. 07:00

A tudatos fogyasztói szemlélet kialakítása a cél Kiskunhalason

Sikerrel pályázott a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium a Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola címre.

Pozsgai Ákos

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár és Téglás László igazgató

Forrás: Petőfi Népe

Fotó:

Az erről szóló elismerést csütörtök délelőtt adta át Téglás László igazgatónak Keszthelyi Nikoletta, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) helyettes államtitkára. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium negyedik alkalommal hirdette meg tavaly a diákok fogyasztóvédelmi ismereteinek megalapozását szolgáló pályázatát, amely a reklámelemzés kategóriájával bővült. Az országban a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium a hetvenhetedik, Bács-Kiskun megyében a hatodik, Kiskunhalason pedig a második, amely megkapta ezt a címet.

A felhívás egyik célja, hogy elismerjék azokat az iskolákat, amelyek a fogyasztóvédelmi ismeretek elsajátítását érdemi intézkedésekkel, helyi programokkal segítik. Emellett a kiírás az oktatási intézményeket arra ösztönzi, hogy tudatos fogyasztói szemléletet alakítsanak ki a diákokban.

– Az iskoláskorúak mára kiemelt célcsoporttá váltak, hiszen rendszeresen vásárolnak az interneten, közösségi oldalakon anélkül, hogy jogaikról, lehetőségeikről részletesebb ismeretekkel rendelkeznének, így könnyen befolyásolhatók – hangsúlyozta Keszthelyi Nikoletta. A helyettes államtitkár kiemelte: fontos, hogy a diákok tudatossá váljanak, felismerjék, hogy egy-egy reklám mennyire megtévesztő vagy valós állításokat tartalmaz – tette hozzá.

Téglás László igazgató elmondta, hogy komoly erőfeszítésük van a cím elnyerésében. A 2006/2007-es tanévtől a tanmenetbe bekerültek a vásárlási szokások és környezetvédelmi problémák témakörei, iskolai fogyasztóvédelmi versenyeket szerveznek, valamint az iskola pedagógusai oktatási segédanyagot dolgoztak ki a fogyasztóvédelmi ismeretek tanításához.

Keszthelyi Nikoletta helyettes államtitkár és Téglás László igazgató
Fotó: Petőfi Népe

A minisztérium által szervezett országos fogyasztóvédelmi vetélkedőkön az iskola csapata rendszerint első és második helyezéseket ér el, részt vesznek a Fenntarthatósági témahét programjában, valamint a Felelősen a fákkal program keretében a Nemzeti Biodiverzitás Központtal karöltve őshonos gyümölcsfákat és növényeket nevelnek az iskola kertjében – mondta el az igazgató.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában