Maradj otthon!

2020.03.26. 16:02

A halasi kórház szakdolgozói is üzentek a lakosságnak

Elárasztották az internetet azok a csoportképek, amelyeken az egészségügyi dolgozók sokasága kéri kezükben tartott, papírlapra nyomtatott üzenetekkel a lakosságot, hogy maradjanak otthon.

Mester-Horváth Nikolett

Forrás: Facebook

A világméretű kezdeményezéshez számos magyarországi kórház munkaközössége csatlakozott már. Csütörtökön a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház központi aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályának (KAIBO) orvosai, illetve szakápolói üzentek az embereknek: „Mi itt maradunk érted, Te maradj otthon értünk!” – tették közzé az intézmény közösségi oldalán.

Az elmúlt napokban egyre több helyi és környékbeli vállalkozás fejezte ki a halasi egészségügyi dolgozók iránti háláját, tiszteletét és támogatását különféle felajánlásokkal. Egy halasi vagyonvédelmi-biztonságtechnikai cég a kórházban kialakított elkülönítő zóna biztonsági szintjének növeléséhez szükséges eszközök adományozásán kívül, a belső kommunikáció fejlesztéséhez és az intézmény megerősített őrzéséhez nyújtottak nélkülözhetetlen segítséget. A helyi tűzvédelemmel foglalkozó cég pedig a kórház fertőző osztályának védelmére – figyelembe véve a helyi sajátosságokat és a szigorú egészségügyi előírásokat – 20 db 6 kilogrammos ABC porral oltót ajánlott fel fali felfüggesztővel és utánvilágító, tűzoltókészülék helyét jelölő piktogrammal.

Egy soltvadkerti cukrászda süteményekkel, míg egy jánoshalmi cég virágokkal kedveskedett a halasi kórház munkatársainak. A Kiskunhalasi Református Kollégium Gólyafészek Óvoda szülői közössége és a gyermekek a halasi fertőző osztályon dolgozó nővéreknek és a Kiskunhalasi Mentő Alapítvány dolgozóinak munkáját azzal segítik, hogy a nővéreknek százezer forint, míg a mentősöknek húszezer forint értékben ajándékcsomagot szállítanak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában