KEREKEGYHÁZA

2020.02.08. 09:23

Tízezer embernek jelentenek biztonságot a kerekegyházi tűzoltók

A tűzoltó-parancsnokságon csütörtökön ünnepélyes keretek között állt szolgálatba a Renault Saurus gépjárműfecskendő.

A kerekegyházi tűzoltók és a vendégek az új tűzoltóautó előtt

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Katasztrófavédelem

Az éjjel-nappal készenlétben álló, félrajnyi tűzoltó 240 négyzetkilométeren, négy település – Kerekegyháza, Ágasegyháza, Fülöpháza, Kunbaracs – több mint tízezer lakosának jelent biztonságot. Kerekegyháza működési területén a mai napig nagy számban található hagyományos, tanyás ingatlan, és a térségben több nagy kiterjedésű erdős terület is van. Ezeken a területeken a nem hétköznapi terepviszonyok (szűk, homokos utak, erdős területre jellemző terepviszonyok) megnehezítik a közlekedést, a káreset helyszínének megközelítését, és ezt a fokozott igénybevételt pedig megérzik a gépjárműfecskendők is.

A kerekegyházi tűzoltók és a vendégek az új tűzoltóautó előtt
Fotó: Katasztrófavédelem / Petőfi Népe

Fontos a járművek rendszeres karbantartása, felújítása, valamint az időszerűvé vált csere megvalósítása. A Renault Saurus tűzoltási és műszaki mentési feladatokra is kiválóan alkalmazható. Nemcsak városi környezetben, hanem lakott területen kívül, akár nehéz terepviszonyok között is jól használható, a 4x4-es terephajtásának köszönhetően.

A kerekegyházi tűzoltók azon felül, hogy a térség és a település lakosainak védelmét szolgálják, szakmai és sportversenyeken, a közösségi életben és a fiatalok nevelésében is részt vállalnak, élen járnak. A megyei tűzoltó-favágóversenyen csapatban és egyéni versenyszámban is – több alkalommal – a dobogó legfelső fokára állhattak a kerekegyházi tűzoltók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában