KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.02.05. 10:17

Összemérik tudásukat a péktanulók

Három új együttműködési megállapodást kötött a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium a napokban. Az új kapcsolatok komoly szakmai elismerést jelentenek az Agrár-tudásközpont számára – tájékoztatta hírportálunkat Rózsa Pál igazgató.

Vajda Piroska

A részletekről elmondta, együttműködési megállapodást kötöttek többek között a Készenléti Rendőrség Lovas és Kutyás Szolgálati Alosztályával, melynek szakemberei elsősorban az iskola lovászképzését segítik majd a jövőben.

Együttműködési megállapodást kötöttek továbbá a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Állattenyésztési, Takarmányozási és Húsipari Kutatóintézetével. A megállapodás szerint az élelmiszeripari és mezőgazdasági képzéseken tanuló diákok számára biztosít gyakorlóhelyet a kutatóintézet. Így például az országosan egyedülálló sertéshízékonyság-vizsgáló állomáson, anyagcserelaborban, lószaporodás-biológiai laborban, a szarvasmarha-, juh- és baromfi­kísérleti állomáson.

Ugyanakkor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Mezgét kérte fel az országos Szakma Kiváló Tanulója versenyek megrendezésére. Így március 11–13. között a félegyházi intézmény ad otthont a pék- és az édesipari termékgyártó szakmák országos megmérettetésének. A három legjobban teljesítő diák juthat tovább az áprilisi Szakma Sztár Fesztiválra, ahová több ezer pályaválasztás előtt álló diákot várnak a szervezők, hogy interaktív, foglalkoztató, szakmakipróbáló feladatokon keresztül népszerűsítsék az agrárágazat szakmáit három napon át – sorolta Rózsa Pál, a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában