Kecskemét / galériával

2020.02.02. 19:18

Medveles volt a Vadaskertben

Elképzelhető, hogy idén sokat kell várni a tavaszra, ha hiszünk még a népi jóslatokban. Február 2-án van a Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe a katolikus egyházban. Ehhez a naphoz kapcsolódik egy néphiedelem is. Eszerint, ha ezen a napon süt a nap, akkor a barlangjából előbújó medve meglátja saját árnyékát, megijed és visszamegy, így hosszú tél várható. Ha azonban borult az idő, és nem látja meg az árnyékát, akkor a rossz idő már nem tart sokáig.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Vasárnap Kecskeméten a Vadaskertben 15 fok és napsütés fogadta a látogatókat, akik kíváncsian lesték az örvös medvéket. A nőstény Buddha és a hím Lucky se az árnyékukkal, se a napsütéssel nem foglalkoztak, egyenesen a nekik kitett finom falatokhoz igyekeztek. A medvék látványetetését több százan kísérték figyelemmel.

Zomboryné Polyák Irén, a Vadaskert igazgató-helyettese etetés közben sok mindent mesélt az örvös medvékről, és felelevenítette a medvékhez kötődő népi időjóslás történetét. A parkban látható két macijuk nyolc éve érkezett Nyíregyházáról, szeretik a húst, a zöldséget és a gyümölcsöt egyaránt. Nem alszanak téli álmot. Télen is szívesen megmutatják magukat a látogatóknak, szeretik a havat és imádnak fára mászni. A medvelest nyereménysorsolás követte majd a hóbagolynál folytatódott a látványetetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában