fejlesztés

2020.02.28. 13:12

Korszerű műszerekkel szerelték fel a kömpöci rendelőt

Négy évvel ezelőtt kívül-belül megújult a háziorvosi rendelő, amelybe most új bútorokat és orvosi eszközöket is vásárolhatott a település.

Tapodi Kálmán

Tisoczki László polgármester úgy véli, a község egészségügyi ellátására joggal lehetnek büszkék

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Tapodi Kálmán

– Az orvosi rendelő épületének teljes felújítására a Belügyminisztériumtól nyertünk 25 millió forintot. A berendezések cseréjére azonban már nem futotta és türelemmel vártunk az újabb pályázati lehetőségre. Az idei évben a Vidékfejlesztési program keretein belül sikerült újabb támogatást elnyerni a bútorok cseréjére, ami már nagyon időszerű volt, hiszen harminc-negyven éves, elhasználódott berendezési tárgyak voltak a rendelőben. Új, korszerű orvosi berendezések megvásárlására is futotta, és megújult a rendelő informatikai rendszere is.

A mostani fejlesztések összesen 9,4 millió forintba kerültek, amihez 1,4 millió forint önerőt biztosított a település önkormányzata – mutatta be a teljesen megújult rendelőt Tisoczki László polgármester. Mint megtudtuk: defibrillátor, EKG és ultrahangkészülékek mellett egyszer használatos orvosi eszközökkel is felszerelték dr. Molnár Márta rendelőjét.

Tisoczki László polgármester úgy véli, a község egészségügyi ellátására joggal lehetnek büszkék
Fotó: Tapodi Kálmán / Petőfi Népe

– Nagyon fontosnak tartjuk, hogy jó minőségű eszközök álljanak rendelkezésre a kömpöci emberek gyógyításához. Hogy milyen az itteni orvosi ellátás, annak az is bizonyítéka, hogy az alig 700 lelkes településünkön több mint ezer betegkártyája van a háziorvosnak, mert a környékbeli településekről is idejárnak – mondta el Tisoczki László, aki hozzátette: kevés az olyan település, mint az övék, hiszen náluk mindennap 24 órás az orvosi ügyelet, amit Kistelekkel együttműködve biztosítanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában