turizmus

2020.02.19. 17:30

Ismét részt vesz Bács-Kiskun az Utazás Kiállításon

A Bács- Kiskun Megyei Önkormányzat idén is részt vesz a turizmus legrangosabb hazai eseményén, a február 27. és március 1. között megrendezendő Utazás Kiállításon. A megye megjelenésével kapcsolatban Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Kecskeméten, a Megyeházán.

Horváth Péter

Utazás Kiállítás 2020. Bács-Kiskun megye megjelenésével kapcsolatosan Rideg László(k), a megyei közgyűlés elnöke ad tájékoztatást

Fotó: Bús Csaba

Rideg László elmondta, hogy a megyei önkormányzat már több éve támogatja a megyei turizmust, mely feladatra megalakítottak egy Kft.-t, ami sikerrel teljesíti feladatát: tavaly 31 településsel jelentek meg a kiállításon és a megyék közül elsőként voltak az expo díszvendége Kecskeméttel karöltve. Idén a tavalyinál kisebb területen és kisebb csapattal, négy közösséggel és 17 településsel ( a Sváb Sarkot tovább bontva pedig 21 településsel) jelennek meg.

– Közösen mutatjuk be, hogy miért jó Bács-Kiskun megyében élni és melyek azok a tulajdonságai megyénknek, melyek a Bács-Kiskun boldoggá tesz szlogenünk mögött rejlenek. Ezek azok az értékek, melyek miatt otthon érezheti magát minden itt élő és amelyek idecsalogatják az érdeklődőket – fogalmazott Rideg László és hozzátette, hogy a kiállítás ideje alatt, a nap minden szakában tudnak újat mutatni a kilátogatóknak. Rideg László hangsúlyozta, hogy a tavalyi évben a szervezői vélemény szerint megyénk rendelkezett a legvonzóbb kiállító területtel és témákkal és megköszönte a szervezők sikeres munkáját.

Fotó: Bús Csaba

A sajtótájékoztatón Somogyi Lajos, Ballószög és Szabó László, Bugac polgármestere beszélt a kiállításon szereplő településük és környékük turisztikai értékeiről. Szabó László hangsúlyozta, hogy nem elsősorban az egyes települések, hanem a térségük jelenthet valódi turisztikai vonzerőt, ezért áldásos az összefogás e téren is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában