KISKUNFÉLEGYHÁZA

2020.02.24. 07:00

A játék erősíti a szülő-gyermek kapcsolatot

Továbbra is támogatja az önkormányzat a Dudás Játszóház működtetését. Várják az érdeklődő családokat.

Vajda Piroska

Kisgyőri Krisztián és gyermekei tesztelik az új játékokat.

Forrás: Petőfi Népe

Továbbra is támogatja az önkormányzat a Dudás Játszóház működtetését, így ingyenesen vehetik igénybe a félegyházi és környékbeli gyerekek a játszóház szolgáltatásait.

A félegyházi képviselő-testület, felismerve a kezdeményezés fontosságát, jelképes összeget kér a bérleti díj fejében, így az egykori gyermekkönyvtár helyén a háromszáz négyzetméteres, beszőnyegezett, korszerű játékokkal felszerelt komplexum ingyenesen várja az érdeklődő családokat. Nemrég az egész játszóházat beszőnyegezték, Jaszenovics Balázs felajánlásának köszönhetően, így már a földön kúszó-mászó apróságok sem fáznak meg játék közben – tudtuk meg Kisgyőri Krisztiántól, a játszóház vezetőjétől. Elmondta, feleségével, Jánosi Ágnessel közösen szívügyüknek tartják a játszóház működtetését, elsősorban azért, hogy a rászoruló gyermekek is részesei lehessen ennek az élménynek.

A fejlesztőterapeuta-zenész házaspár arra törekszik, hogy a Dudás Játszóházban olyan körülményeket teremtsenek, melyek felveszik a versenyt bármelyik hasonló, nagyvárosi létesítménnyel. Azt szeretnék, ha minél többen kipróbálnák a több helyiségből álló komplexumot, ahol a gyermek-szülő kapcsolatot erősítve tudnak játszani a látogatók. Légvár, mászóvár, távirányítós autópálya és még nagyon sok érdekesség szolgálja a gyerekek felhőtlen kikapcsolódását.

A házaspár saját gyermekein teszteli a játékokat és bizton állítják, hogy soha eszükbe nem jut a kütyüzés, a tévézés, mert a játszóházban bátran kúszhatnak, mászhatnak, ugrálhatnak, építhetnek, társasjátékozhatnak. Semmi nem vonja el a figyelmüket a közös játékról.

Kisgyőri Krisztián és gyermekei tesztelik az új játékokat.
Fotó: Petőfi Népe

Kisgyőri Krisztiántól azt is megtudtuk, egyelőre csak három napon – pénteken, szombaton és vasárnap – tudják fogadni a látogatókat. Bár lenne igény a hosszabb nyitva­tartásra, de az épület hőszigetelése annyira rossz, hogy az éves költségvetésükből egyelőre nem tudják mindennap befűteni a hatalmas játszóházat. Persze a terveik között szerepel az épület felújítása és nagy tervük egy Hungarikum Játszótér megvalósítása is. Jelenleg erre próbálják előteremteni a forrást. Kisgyőri Krisztián és gyermekei tesztelik az új játékokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában