Kiskunhalas

2020.02.26. 15:47

A brazil diáklány hazájának kultúráját mutatta be

Egy brazil cserediák, Beatriz Lopes Lisboa színes előadással, szamba tánc tanítással és tradicionális édességek segítségével mutatta be hazáját, illetve annak kultúrájáta a napokban a Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium aulájában.

Mester-Horváth Nikolett

Beatriz nagymamája receptje alapján készült édességet is sütött

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Az idei tanévben a halasi intézményben vendégeskedő tanuló a Kiskunhalasi Rotary Club hosszú évek óta sikerrel működtetett cserediák programjának keretében érkezett a városba.

A brazil lány jelenlegi fogadócsaládjával és a Rotary Club ifjúsági szervezetével, az Interact Clubbal közösen döntött úgy, hogy az iskolatársakkal folytatott beszélgetéseken túl ilyen formában is megismerteti a helyieket származási országának kultúrájával. Beatriz az est elején színes fényképekkel, vidám felvételekkel mutatta be a brazilok ünnepi szokásait, tradícióit, valamint ikonikus városait és helyszíneit.

Hangsúlyozta, hogy Dél-Amerikában fekvő hazájában a közhiedelemmel ellentétben nem spanyolul, hanem portugál nyelven beszélnek az emberek. A brazil cserediák beszélt továbbá arról, hogy népére valóban jellemző a pozitív hozzáállás, az idegenekkel is segítőkészek a helyiek.

Beatriz nagymamája receptje alapján készült édességet is sütött
Fotó: Mester-Horváth Nikolett / Petőfi Népe

A kiskunhalasiaknak tartott előadást követően Beatrizt utánozva a bátrabbak kipróbálhatták a világszerte népszerű brazil tánc, a szamba alaplépéseit. A fiatal cserediák emellett többek között nagymamája receptje alapján készült süteménnyel és a portugál szerzetesek titkos receptje szerint sütött híres, Belém pitével is kedveskedett a jelenlévőknek. Az estnek nem titkolt célja volt a jótékonykodás is, ugyanis Beatriz nagy álma, hogy eljuthasson egy európai körútra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában