KISKUNHALAS

2020.01.28. 14:00

Rigó és Hattyú az internet sztárja lett

A két 17 éves jámbor szürke marhát már több mint negyed millióan látták az interneten. Rigóról, Hattyúról és hűséges társukról, Blökiről Szabóné Illés Éva kiskunhalasi tanítónő töltött fel egy videót a közösségi oldalára.

Pozsgai Ákos

Rigó és Hattyú a két helyi sztár

Hatalmas sikere van Rigónak és hattyúnak, a helyiek mindig megcsodálják, amikor a szürkemarha fogat a halasi utcákat járja. Rengeteg fényképet készítenek róluk, a gyerekek is szeretik őket, Horváth Lajos, a jószágok gazdája engedi, hogy megsimogassák őket, hiszen békés állatok. Az ökrös szekérhez tartozik Blöki is, aki hűséges kísérőjük, igazi látványosságnak számítanak a városban.

Rigó és Hattyú a két helyi sztár

– Mindig integettem nekik, és ők kedélyesen visszaintegettek, de eddig nem sikerült lefotóznom a fogatot. Legutóbb azonban félreálltam az autómmal, és készítettem egy videót a szekérről és az állatokról, olyan gyönyörűek – mondta el Szabóné Illés Éva, aki néhány napja töltött fel egy videót a közösségi oldalára a fogatról. A tanítónő elmondása szerint az autósok is türelmesek a lassan bandukoló ökrös szekérrel, Lajos bácsi és a szomszédja szokott rajta ülni, akik mindig vidáman integetnek.

Lajos bácsi gyakran tesz egy kört a városban a jószágokkal, hogy koptassa a körmüket, nagyon szereti a két jámbor jószágot, gyakran simogatja a szarvukat és becézgeti őket. Rigót és Hattyút a halasi világbajnok fogathajtó, Szegedi Gábortól kapta még borjúként cserébe egy kifejlett ökörért – mesélte az idős férfi, aki jó kondiban tartja a szürke marháit, Rigó tíz mázsa, Hattyú valamivel könnyebb.

Mióta felkerült róluk készült videó a világhálóra, több mint negyed millióan láttak őket. Az internet „sztárjai” lettek, több ezren osztották meg a felvételt, hatalmas a sikerük, az ország távolabbi pontjairól is sokan szeretnék látni őket élőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában