bátya

2020.01.06. 07:35

Ötmillió forintból építették ki az ingyenes wifipontokat

A község egy 15 ezer eurós (aktuális középárfolyamon mintegy 4,9 millió forintos) tendert elnyerve létesített ingyenes wifipontokat olyan közösségi terek és intézmények közelében, ahol rendre sokan fordulnak meg.

Gábor János

Forrás: shutterstock

A pályázatot az Európai Unió finanszírozza, a „WiFi4EU” programban, amelynek tavalyi keretéből részesült Bátya, 91 magyarországi település egyikeként (az egész Unióban 13 ezer település pályázott, 2800 sikerrel). A közel ötmilliós, ún. „WiFi4EU-utalvány” beváltásához legalább három évig kell üzemben tartaniuk az óév végén és ez év elején létesített pontokat.

– Próbáltuk olyan helyekre tenni a pontokat, ahol időszakonként nagy a forgalom, a lakosság nagy létszámban jelenik meg. Nyilván ilyen a sportpálya, aztán az óvoda, a szociális ellátó, az idősek klubja, az orvosi rendelő – sorolta példaként Fekete Csaba. Az újonnan megválasztott polgármester hozzáfűzte: lévén a község északi részén nincsenek önkormányzati intézmények, oda egy vendéglátóegységgel megegyezve telepítettek wifipontot, amivel biztosították a közeli buszmegálló lefedettségét is.

A vezető leszögezte: az ingyenes wifipontjaikban nincs semmilyen kereskedelmi trükk, tehát nem szükséges jelszóért regisztrálni, vagy bármennyit is fizetni a szolgáltatásért, ugyanis azt az önkormányzat ingyenesen adja a helyieknek és a község vendégeinek. Az összességében nyolc, teljesen nyílt, szabad wifipontot fokozatosan kapcsolta fel az ezzel megbízott szolgáltató, így mostanra csaknem mindegyik üzemel. Kivételt képez néhány olyan helyszín – például az idősek klubja és a szociális ellátó épülete –, amely jelenleg felújítás alatt áll; ezekben egy későbbi időpontban indítják el az ingyenes internet-hozzáférést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában