SOLT

2020.01.06. 14:43

Jubileumi koncerttel ünnepelték az új évet

A nagy sikerű rendezvény végén a közönség és a zenekar tagjai is pezsgővel koccintottak.

Lencsés P. Anna

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is remek műsorral rukkolt ki 

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Lencsés P. Anna

A hagyományok szerint, a Solti Ifjúsági Fúvószenekar koncertjével köszöntötték a soltiak az új esztendőt szombaton délután. A város évnyitó rendezvényére zsúfolásig megtelt a művelődési ház nagyterme.

A fellépő Solti Ifjúsági Fúvószenekar, amely a solti művészeti iskola növendékeiből tevődik össze, megalakulásának 15 éves jubileumát is ünnepelte ezen az évnyitó rendezvényen. A szokásoknak megfelelően, a műsor kezdetén Németh István, a város polgármestere mondott köszöntőt. A színvonalas műsorban klasszikusokat és modern darabokat is hallhatott a közönség. Erkel Ferenc, Johann Srauss, Pazeller Jakab, Bartók Béla, Farkas Antal művei mellett felcsendültek, Jacob de Haan, Rolf Løvland kortárs zeneszerzők alkotásai. Elhangzottak filmslágerek John Williams összeállításában és részletek Andrew Lloyd Webber Jézus Krisztus szupersztár rockmusicaljéből.

A Solti Ifjúsági Fúvószenekar ezúttal is remek műsorral rukkolt ki
Fotó: Lencsés P. Anna / Petőfi Népe

Több darabban Kákonyi Éva énekelt a zenekar kíséretében, magas színvonalon szólót. A műsor színesítésében a Levendula Művészeti Iskola néptáncosai is részt vettek. A zenekart felváltva vezényelte a zenekar vezetője, Fuchs Attila, a Solti Vécsey Károly Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetője és a zenekar másik karnagya, az iskola fúvóstanára, Nagy Máté.

A fergeteges koncertet hagyományosan a Radetzky-induló zárta, amelyben a zenekar volt növendékei közül többen is beálltak régi szólamukba. A nagy sikerű rendezvény végén a közönség és a zenekar tagjai is pezsgővel koccintottak a sikeres új esztendőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában