Kecskemét

2019.12.31. 07:50

Nincs megállapodás a Noszlopy parkról, egyes helyi buszok a vasútállomás elől indulnak

Az Inter Tan-Ker Zrt. és a Volánbusz Zrt. nem tudott megállapodni a Noszlopy parki buszpályaudvar használatáról, így ideiglenesen a vasútállomás elől indulnak majd egyes helyi járatok. Figyelni kell az autósoknak is a parkolással.

Hraskó István

Minderre a buszközlekedést szervező Kecskeméti Közlekedési Központ Kft. hívta fel a figyelmet honlapján.

Mint írják, a cég és közszolgáltatási partnere, az Inter Tan-Ker Zrt. “valamennyi személyi és infrastrukturális feltételét megteremtette annak, hogy az autóbusszal végzett helyi menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatást 2020. január 1-től rendben megkezdje”.

Csakhogy az Inter Tan-Ker Zrt. és a Volánbusz Zrt. között a Noszlopy Gáspár parkban található helyi pályaudvar használatáról “eddig a megfelelő megállapodás nem jött létre”, és ezért a Keko az önkormányzat hozzájárulásával, az Inter Tan-Ker Zrt. kérésére ideiglenes forgalmi rendet vezet be a Kodály Zoltán téren, a Vasútállomás előtt.

Lényege, hogy a Vasútkert felőli oldalon három kocsiállás lesz, az egyik a meglévő buszmegállónál, kettő viszont a mostani parkolósávon, így itt januártól nem lehet majd autót hagyni, erre közlekedési táblák is felhívják majd a figyelmet (a taxidrosztot nem érinti az egész változtatás). Ugyancsak megszűnik a parkolósáv az út vasútállomás felőli oldalán, itt is lesz egy buszmegálló, ahol csak leszállhatnak majd az utasok, fel nem.

Az ideiglenes forgalmi rend az alábbiak szerint alakul, az érintett vonalak járatai a meghirdetett menetrendben a Noszlopy Gáspár parkra vonatkozó indulási időpontoknak megfelelően indulnak.

Fotó: keko.hu

Érdemes tehát figyelni egyrészt a busszal közlekedőknek, hogy ne a Noszlopy parkban várják a buszukat. Úgy tudjuk, a helyszínen minderre szóban figyelmeztetni is fogják az utasokat, és átirányítják őket a Kodály térre. Másrészt az autósoknak is vigyázniuk kell, nehogy megszokásból tilosban parkoljanak.

Arra egyébként a Keko honlapján közzétett tájékoztatás nem terjed ki, mi miatt nem sikerült aláírni a megállapodást a Volánbusszal. Karácsony előtt pedig már ki voltak táblázva a helyi buszok új megállóhelyei a Noszlopy park Vasútkert felőli oldalán.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában