Kecskemét

2019.12.04. 14:00

Mozgáskorlátozott gyerekeknek szeretnének játszóteret építeni

A kecskeméti Rotaract Club integrált, vagyis kerekesszékes gyerekek által is használható játszóteret szeretne létrehozni a városban. Az eszközök igen drágák, ezért a cél érdekében gyűjtésbe kezdtek. A játékeszközök ára többszöröse a hagyományos játszótéren használt eszközökének, csak a játékszerek mintegy négy és fél millió forintba kerülnének, a tervezéssel és kivitelezéssel együtt ez megközelítőleg nyolcmillió forint lenne. A főtéren december 13-ig a Forralt Bor Kuckó által kínált meleg italok megvásárlásával a kecskemétiek is támogathatják a kezdeményezést.

Horváth Péter

A meleg italok megvásárlásával a kecskemétiek is támogathatják a kezdeményezést

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Bús Csaba

Hosszabb ideig tartó, kiterjedt adománygyűjtés keretében szeretnék összegyűjteni a szükséges anyagi fedezetet a kecskeméti Rotaract Club tagjai egy integrált, mozgáskorlátozott gyerekek által használható játszótér létrehozásához. A kezdeményezéshez csatlakoztak az Inner Wheel Club hölgyei is, akik december 1-től 13-ig a kecskeméti főtéren található Forralt Bor Kuckóban gyűjtenek az eszközök beszerzésére.

Baranyai Emese, a kecskeméti Rotaract Club soros elnöke elmondta, hogy a nagy hordónál hagyományosan forralt bort, teát és zsíros kenyeret kínálnak majd az adventi forgatag látogatóinak, akik minden vásárlásukkal a jó ügyet támogathatják, így nem csak a forró italoktól melegedhet fel szívük Kecskemét főterén.

– A sok kicsi sokra megy elv alapján úgy gondoljuk, hogyha összefogunk és sokan az ügyünk mögé állnak, akkor a kerekesszékes hintát – mint az integrált játszótér első eszközét – már nyáron vagy ősszel átadhatnánk, utána fokozatosan tudnánk beszerezni a többi eszközt – mondta Baranyai Emese és hozzátette, hogy Kecskemét polgármestere mögéjük állt azzal a lehetőséggel, hogy a város biztosítja a területet.

A legalkalmasabb helyszínt még keresik, az is lehetséges, hogy egy meglévő játszóteret egészítenek ki az új integrált résszel. Fontos szempont, hogy bekerített és lehetőleg kamerával ellátott terület legyen, mert igen nagy értékű gyermekjátékokról van szó, melyeket lényeges megfelelő védelemmel ellátni. Ugyanilyen kardinális kérdés a jó megközelíthetőség is, szükséges, hogy megfelelő számú és lehetőleg ingyenes parkolóhely álljon a családok rendelkezésére.

Ugyan már többen az ügy mögé álltak, de szükség van hozzá a kecskemétiekre is. Az integrált játszótér eszközei a hagyományos játszóterek gyermekjátékainak többszörösébe kerülnek, így a távlati cél, hogy a játékszerek ára, mintegy négy és fél millió forint összegyűljön, és ehhez még több mint hárommillió forint szükséges, mely a tervezés és az építés költségeit fedezné. A kezdeményezők örömmel vennék, ha találnának olyan segítő szándékú céget, mely a tervezéssel vagy a kivitelezéssel hozzájárulna a jó ügyhöz.

A meleg italok megvásárlásával a kecskemétiek is támogathatják a kezdeményezést
Fotó: Bús Csaba / Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában