Kecskemét / galériával

2019.12.06. 14:00

Megjutalmazták a mindennapok angyalait

Hatodik alkalommal ismerte el a kecskeméti megyei kórház ápolóinak munkáját a Hovány Cégcsoport alapítványa. Ezúttal harminc egészségügyi szakdolgozó kapta meg a Mindennapok angyalai díjat, és részesült pénzjutalomban.

Gulyás Sándor

Fotó: Mediaworks

Az idei évi hagyományos díjátadó ünnepségét csütörtökön tartotta meg a Hovány Alapítvány. A rendezvénynek a kecskeméti Otthon Mozi adott helyet. Az ünnepségen a Bács-Kiskun Megyei Kórház ápolónőit és ápolóit jutalmazták meg áldozatos, sokszor emberfelettinek mondható munkájukért. A mindennapok angyalai oklevelet, 50 ezer forintos pénzjutalmat vehettek át, az önkormányzat pedig színház- és fürdőbelépőkkel ajándékozta meg a kitüntetetteket.

– Hálás vagyok a jóistennek, hogy az egészségügyi dolgozók szép és áldozatos munkáját elismerhetjük. Lehetőségünk van arra, hogy az idei esztendőtől Békéscsabán és Gyulán is meg tudjuk jutalmazni a mindennapok angyalait – emelte ki köszöntőjében Hovány Márton, a Hovány csoport alapítója.

– Az egészségügyi dolgozók fáradhatatlan, hatékony munkavégzésük által valóban angyalokhoz hasonló csodákat tesznek nap mint nap a betegekért. Ápolói, asszisztensi tevékenységük különös értéket hordoz. A szolgálat a legfontosabb jellemvonásukat tükrözi vissza. Ezt az áldozatos munkát az önkormányzat azzal is elismeri, hogy rendszeresen támogatja a megyei kórházat, ezen keresztül az orvosok és ápolók tevékenységét – hangsúlyozta beszédében Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere.

Dr. Horváth Zsolt, a megyei kórház orvos igazgatója köszönetet mondott az intézmény dolgozóinak példamutató munkájukért, erőfeszítéseikért. Kitért arra is, hogy az osztályokon vannak üres álláshelyek, melyeket jó lenne betölteni. – Kevesen vagyunk, de a munka megy tovább, mert mindenkiben ott van a hivatástudat és még nagyobb erőfeszítéseket tesz, illetve hoz áldozatokat a betegek gyógyulásáért – mondta.

Pap-Szekeres Anita ápolási igazgató a Hovány csoport példamutató társadalmi szerepvállalását emelt ki. Hozzátette, hogy olyan személyek részesültek elismerésben, akik régóta az intézmény dolgozói, lelkiismeretesen végzik munkájukat.

A díjak átadása után a mindennapok angyalait zenés előadással lepték meg a szer­vezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában