Kiskunfélegyháza

2019.12.18. 07:00

Külföldön tanulhattak a mezgések

Olasz­országban, Sondalóban szakmai gyakorlaton fejleszthették tudásukat a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai az elmúlt napokban.

Vajda Piroska

Hasznos volt a gyakorlat

Forrás: Petőfi Népe

– Az élelmiszertechnikus- és a hentes­tanulók a szálláshelyet biztosító iskolának a konyháján és pékségében tevékenykedtek. A gazdák és a lovászok pedig helyi gazdaságokban, kertészetekben szerezhettek tapasztalatokat – tájékoztatta lapunkat Rózsa Pál igazgató.

Elmondta, a szakmai gyakorlat során a diákok több alkalommal is voltak üzemlátogatáson. Megtekinthettek egy hűtőházat, ahol korszerű technológiával válogatták és csomagolták a különböző almafajtákat. Egy pékségben tett látogatás alkalmával pedig megtudhatták, hogyan készül a tradicionális olasz péksütemény, a bisciola. Végül egy helyi tejüzem életébe is bepillantást nyerhettek.

– A tanulás mellett kirándulásra is jutott idő. Így ellátogattak a közeli Bormióba, de bebarangolták Milánót is. A diákok körében az egyik legnépszerűbb látványosság a háromemeletes édességbolt és a Ferrari üzlet volt – sorolta az igazgató.

Mint mondta, a háromhetes szakmai gyakorlat már itthon zárult azzal, hogy egy előadás keretében megosztották tapasztalataikat diáktársaikkal, akiknek büszkén mutatták be Europass bizonyítványukat, amelyet a szakmai gyakorlatról kaptak.

Hasznos volt a gyakorlat
Fotó: Petőfi Népe

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában