2019.12.18. 07:00
Külföldön tanulhattak a mezgések
Olaszországban, Sondalóban szakmai gyakorlaton fejleszthették tudásukat a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium diákjai az elmúlt napokban.
Hasznos volt a gyakorlat
Forrás: Petőfi Népe
– Az élelmiszertechnikus- és a hentestanulók a szálláshelyet biztosító iskolának a konyháján és pékségében tevékenykedtek. A gazdák és a lovászok pedig helyi gazdaságokban, kertészetekben szerezhettek tapasztalatokat – tájékoztatta lapunkat Rózsa Pál igazgató.
Elmondta, a szakmai gyakorlat során a diákok több alkalommal is voltak üzemlátogatáson. Megtekinthettek egy hűtőházat, ahol korszerű technológiával válogatták és csomagolták a különböző almafajtákat. Egy pékségben tett látogatás alkalmával pedig megtudhatták, hogyan készül a tradicionális olasz péksütemény, a bisciola. Végül egy helyi tejüzem életébe is bepillantást nyerhettek.
– A tanulás mellett kirándulásra is jutott idő. Így ellátogattak a közeli Bormióba, de bebarangolták Milánót is. A diákok körében az egyik legnépszerűbb látványosság a háromemeletes édességbolt és a Ferrari üzlet volt – sorolta az igazgató.
Mint mondta, a háromhetes szakmai gyakorlat már itthon zárult azzal, hogy egy előadás keretében megosztották tapasztalataikat diáktársaikkal, akiknek büszkén mutatták be Europass bizonyítványukat, amelyet a szakmai gyakorlatról kaptak.