Kecskemét / galériával

2019.12.04. 11:19

Egykori katonák ünnepeltek a Tiszti Klubban

A Magyar Veterán Repülők Szövetsége kecskeméti tagszervezete kedden tartotta meg év végi összejövetelét Kecskeméten, a volt Tiszti Klubban. A nyugállományú tagtársak minden hónapban találkoznak. Az évek során számos katonai témájú előadást hallgathattak meg, és több katonai kötődésű kiránduláson vehettek részt. Az évvégi rendezvényen köszöntik a kerek évfordulós tagtársakat.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A keddi, ünnepi hangulatú összejövetelen Örs Ágoston nyá. alezredes, a szervezet elnöke szólt elsőként, majd Varsányi Mihály nyá. alezredes, Aranykoszorús első osztályú pilóta adott számot a testvérszervezetük, a Budapesti Honvéd Nyugdíjas Egyesület Repülő és Légvédelmi Tagozat éves taggyűléséről. Ezt követte a kerek évfordulósok köszöntése.

Örs Ágoston elnök és Gáldonyi Sándor, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság – kecskeméti székhelyű – 1. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Irodájának századosa közösen gratulált a kerek évfordulós tagoknak. Gáldonyi Sándor tolmácsolta a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség személyi állományának nevében a gratulációkat. Elsőként a 85 éves Terebes Sándor nyá. alezredest, harcállás váltásparancsnokot szólították, aki a Magyar Veterán Repülők Szövetségének aranyozott ezüst kitűzőjét vehette át. A 80 éves Preising Konrád nyá. százados ejtőernyős szolgálati főnök pedig a Magyar Veterán Repülők Szövetségének névre szóló aranyozott ezüst emlékgyűrűjét kapta. Ezen felül a Magyar Veterán Repülők Szövetsége díszoklevéllel köszönte meg a tagtársak eredményes tevékenységét, melyet a magyar katonai repülés szolgálatában és a veterán repülők céljai megvalósítása érdekében tettek.

Ezt követte a fiatalabbak köszöntése, elsőként is Örs Ágoston nyá. alezredes, okleveles mérnök, aki 75. születésnapját ünnepelte a közelmúltban. Szintén 75. életévét töltötte be dr. Almási András nyá. orvos alezredes, Tőke István nyá. alezredes és Töröcsik Béla nyá. ezredes. 70. születésnapján köszöntötték Bartus Mihály nyá. alezredest. 65. születésnapját ünnepelte Karmazsin Sándor nyá. ezredes, aranykoszorús első osztályú vadászpilóta, ezredparancsnok, repülőtér-parancsnok, Gubcsó László veterán repülő és Borbásné Keresztes Márta veterán repülő, valamint 55. születésnapját Muha József nyá. őrnagy, aranykoszorús első osztályú vadászpilóta.

Az ünnepséget kötetlen beszélgetés és pezsgős koccintás zárta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában