Merkbau Kft.

2019.12.12. 20:00

Az adománnyal a halasi stroke központ kialakítását támogatják

A közeledő ünnep alkalmából a halasi Merkbau Kft. hárommillió forinttal támogatta a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Jobb műszer kevesebb szenvedés Alapítványán keresztül a Stroke Neurológia osztály kialakítását. Az adományt ünnepélyes keretek között adták át csütörtök délelőtt a halasi kórház konferenciatermében.

Mester-Horváth Nikolett

A Merkbau Kft. vezetősége adta át a cég halasi kórháznak szánt adományát

Fotó: Mester-Horváth Nikolett

Merényi Jakab, a Merkbau Kft. ügyvezetője elmondta, hogy idén szerették volna a társadalmi felelősségvállalásból is kivenni a részüket és a halasi intézmény jutott először eszükbe, hisz a kórház fejlődése közös ügye a térség lakóinak. – Megkerestem a főigazgató urat, hogy megtudjuk, melyik terület az, amelyiknek jelenleg a legnagyobb szüksége van segítségre, így esett a választás a stroke neurológia osztályra. Bízunk benne, ezzel megkönnyíthetjük a részleg kialakításának folyamatát – mondta Merényi Jakab.

A halasi kórház főigazgatója, Dr. Szepesvári Szabolcs köszönő beszédében hangsúlyozta, hogy a térségi stroke ellátásban nagyon komoly előre lépésre van szükség. – A jövő évtől lehetőségünk lesz egy kettes szintű stroke neurológia központot működtetni a kórházunkban, amire intézményünk tökéletesen alkalmas lesz technikailag és szakembereit tekintve is. Ennek finanszírozásához jelent óriási segítséget ez a felajánlás, gyorsítva a folyamatot, egyszerűsítve az eszközbeszerzést. Nagyon hálásak vagyunk a Merkbau Kft.-nek, hogy felismerték mekkora társadalmi súlya van az egészségügy támogatásának és a szándékukat tett követte – mondta a főigazgató.

A Merkbau Kft. vezetősége adta át a cég halasi kórháznak szánt adományát
Fotó: Mester-Horváth Nikolett

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában