Kecskemét

2019.12.02. 12:20

A nagyvállalatok és az iparkamara is tiltakoznak a MÁV döntése ellen

Kiverte a biztosítékot a nagyvállalati vezetők körében is a MÁV azon tervezett szándéka, miszerint két IC vonatpár nem áll meg az új menetrend – december 15. – bevezetése után Kecskeméten.

Barta Zsolt

Dr. Palkovics Lászlónak, az innovációs tárca vezetőjének juttattak el egy levelet Kecskemétről. A megyei iparkamara jegyzi a levelet, amelyet Gaál József iparkamarai elnök, és Kecskemét három legnagyobb vállalatának a vezetője, Christian Wolff, a Mercedes – Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Bíró Attila, a Knorr – Bremse Fékrendszerek Kft. ügyvezető igazgatója és dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano ügyvezető igazgatója is aláírtak.

„Megdöbbenéssel fogadtuk az egyoldalú, a gazdaság szereplőitől elvárt egyeztetést mellőző intézkedést, amely több vonatkozásban is jelentős kárt, hátrányt okoz megyeszékhelyünknek. Egyrészt egyértelműen ellentmond a kormányzat térségünk gazdaságfejlesztése érdekében hozott eddigi támogató döntéseinek, legfőképp a közlekedésfejlesztés tekintetében, másrészt ellehetetleníti, gátolja a térség munkaerő-mobilitását, amely most is, de szinte mindenkor az egyik legmagasabb szintű nemzetgazdasági érdekként nevesíthető.

Tisztelettel kérjük a Miniszter Urat, hogy a gazdaság töretlen növekedésének biztosítása, valamint a vállalkozások és a polgárok érdekének érvényesítése mellett azonnali hatállyal függessze fel a kihirdetett menetrendet, egyidejűleg állíttassa vissza a jelzett útvonalon a megszokott vasúti személyszállítás rendjét. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöksége és az érdeksérelemben érintett vállalkozások nevében köszönjük remélhetően kedvező intézkedését.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában