Kiskunfélegyháza / Galériával

2019.11.22. 18:15

Megérkeztek Hollandiából Félegyháza új fái

Folyamatosan érkeznek és ültetik el a szakemberek Kiskunfélegyháza új fáit, melyek egy részét hazai, egy részét pedig holland kertészetből vásárolt az önkormányzat.

Vajda Piroska

Mint arról már korábban beszámoltunk 2 milliárd forintos Zöld város program során Félegyháza központi terei teljesen megújulnak. A beruházás alatt azonban számos kritika érte a város vezetőit a kivágott fák miatt. Ám aki végig sétál a városközpontban az már láthatja, hogy több ezer új növény és fa díszíti Félegyháza köztereit.

A fák több körben, 20 nyergesvontatóval érkeztek a városba. A Zöld város programban több, mint 200 új fát ültetnek el a szakemberek. A 85 legnagyobb példányt – háromfajta platánt, magnóliákat, tiszafákat, japán díszcseresznyéket és egy aranyalmát – egy holland faiskolából szállították, ültetésüket a kertészet szakemberei felügyelik – közölte közösségi oldalán Csányi József polgármester.

A növények telepítését a Szent János téren kezdték el, ahová 7000 évelő virág és cserje, valamint 3000 virághagyma került. A betegség miatt kivágott fákat előnevelt tulipánfákkal pótolták. Ezek után a munkák az Ótemplom kertjében, majd a Petőfi szobor környezetében folytatódtak. A polgármester beszámolójából az is kiderül, hogy a Kossuth utca teljes zöldfelülete is megújul egészen a vasútállomásig. Összesen több mint félmillió új növény kerül Félegyháza kertjeibe a következő hetekben. A több, mint 700 különböző fajta növény elültetését gondos tervezés előzte meg. Méret, virágzási idő, árnyéktűrés és vízigény alapján választották ki azokat a szakemberek – írta közösségi oldalán Csányi József polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában