Széchenyi 2020 program

2019.11.17. 11:15

Kétszázmillió forint jut csatornázásra Kalocsán

Egy pályázatot elnyerve, az önkormányzatnak egy forintjába sem kerül majd a kertváros ezekben a napokban kezdődő, bruttó 200 millió forintos csapadékvíz-beruházása.

Gábor János

Kalocsa a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán indulva nyert forrást a nagyszabású munkára, amit így százszázalékos intenzitással fedez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a magyar állam, a Széchenyi 2020 program keretében, írta lapunknak eljuttatott közleményében a városháza.

A fejlesztés közbeszerzési eljárását a kiskunhalasi VÍZÉPSZOLG-94 Kft. nyerte el. A cég először egy záportározót alakít ki a Foktői út és a Paksi köz által határolt területen, ahol az aljnövényzet megtisztításával kezdi a munkát. Ha a tározóval elkészülnek – várhatóan még ez év végéig –, akkor 2020 elején indulhat a nyílt csapadékvíz-elvezető csatornák kialakítása, „vonalasan haladva, hogy a csapadék elvezetése folyamatosan biztosított legyen”, fogalmaz a közlemény.

Az új záportározótól kiindulva a Foktői úton kezdik el az új csapadékvíz-elvezetés kiépítését, majd innen haladnak tovább a Katona István – Liszt Ferenc – Menyhárt László – Móra Ferenc – Németh László – Veres Péter – Vörösmarty Mihály utcák irányába. A fentebb írt közterületek egyes szakaszain megvalósuló beruházás részletes leírása – térképekkel és helyszínrajzokkal együtt – megtekinthető a kalocsa.hu-n.

– A kertváros egy részét kell érteni a projekt alatt. A területen az Erdei Ferenc utcában például most nem nyílik lehetőség a hálózat kiépítésére – emelt ki egy kivételt Boromisza Viktor, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Osztály vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában