Kecskemét 

2019.11.09. 08:51

Oktatási intézményekben ültetnek kajszifát

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület négy évvel ezelőtt tűzte ki célul a kajszibarack újbóli meghonosítását és a gyümölcs hírnevének öregbítését Kecskeméten. Ennek érdekében előadás-­sorozatot és faosztási akciót hirdetett az egyesület.

Horváth Péter

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Horváth Péter

Ez év szeptemberében indították útjára az óvodák, általános és középiskolák részére szóló környezetvédelmi célú kezdeményezésüket Legyen újra a kajsziról is híres Kecskemét címmel, melynek során a Hírös Faiskola által biztosított kajszifacsemetéket ültetnek el különböző oktatási intézmények udvarában. E kezdeményezésről tartott pénteken sajtótájékoztatót Király József, az egyesület elnöke és Rostás Gábor, a kertészet értékesítési vezetője a Szent Miklós utcai óvodában.

Király József elmondta, hogy az önkormányzat által is támogatott programban alkalom nyílik a gyerekek számára arra, hogy megfigyeljék a kajszifa fejlődését. Rostás Gábor elmondta, hogy a többi intézménybe jövő héten szállítják ki a fákat. A sajtótájékoztató után a gyerekekkel közösen egy kajszifát ültettek az udvarban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában