Borota

2019.11.01. 11:30

Együtt kell működnie az új testületnek

Új polgármestert választottak a borotaiak, Kisné Tóth Renáta irányítja mostantól a települést, Mikó Ferencné korábbi polgármester nyugdíjba vonult. Az új képviselő-testület tagjai ünnepélyesen tettek esküt a községházán, ahol Madarász Józsefet társadalmi alpolgármesternek választotta a testület.

Pozsgai Ákos

A képviselő testület, jobbról Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Forrás: Petőfi Népe

Új önkormányzati ciklus vette kezdetét Borotán is, ahol Kisné Tóth Renáta kapta a legtöbb szavazatot a három polgármesterjelölt közül, összesen 364 érvényes szavazatot, több mint kétszer annyit, mint a második helyen végzett riválisa.

– A megválasztott képviselő-testületnek a település érdekeit szolgálva kell együttműködnie, az egységes vezetés elengedhetetlen ahhoz, hogy eredményes munkát tudjunk végezni az elkövetkezendő ötéves ciklusban – mondta köszöntőjében a település új vezetője, aki folytatni szeretné elődje és a korábbi képviselő-testület megkezdett munkáját. Elsődlegesnek nevezte a település működőképességének fenntartását, a lehetőségek szerinti további fejlesztéseket, a beruházásokhoz, a tervezett programokhoz szükséges források előteremtését. Emelni kell a minőségi munka színvonalát, biztosítva a megfelelő infrastrukturális hátteret, emellett fontos, hogy az önkormányzat továbbra is együttműködjön a civil szervezetekkel, vállalkozókkal, valamint a közös hivatalhoz tartozó kistelepülésekkel – hangsúlyozta Kisné Tóth Renáta.

Fontosnak nevezte a különböző pályázati lehetőségek folyamatos kihasználását, hiszen jelentős pénzforrást jelentenek a település számára, amelyek további fejlesztéseket tesznek lehetővé. Ott kell lennünk minden fórumon, és képviselni kell a falu érdekeit a tervezett projektek megvalósítása érdekében, hogy folyamatosan élhessünk az előttünk álló lehetőségekkel – emelte ki a polgármester, aki a legfontosabb fejlesztési célok között jelölte meg a települési úthálózat további fejlesztését, a külterületi utak folyamatos karbantartását, a járdák felújítását, a temetők fejlesztését, a folyamatban lévő pályázati projektek befejezését, a meglévő térfigyelőkamera-rendszer további bővítését.

A képviselő testület, jobbról Bányai Gábor országgyűlési képviselő
Fotó: Petőfi Népe

Az új képviselő-testület tagjai: Madarász József, Ladányi Zsuzsanna, Mayer-Vlasics Szilvia, Tóth Adrienn, Evancsicsné Szűcs Gabriella, Ott Ervin. A képviselő-testület ügyrendi bizottságot állított fel, elnökének Tóth Adriennt választották.

Az ülésen a képviselők döntöttek a polgármester havi illetményéről, amelyet a törvényi előírások szerinti bruttó 398 900 forintban állapítottak meg, valamint bruttó 59 832 forint költségtérítést szavaztak meg. Madarász József társadalmi alpolgármester tiszteletdíja havi bruttó 100 ezer forint, valamint havi bruttó 15 ezer forint költségtérítést fogadott el a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában