Hajós

2019.11.27. 11:30

A barátságok is erősödtek a kórustalálkozón

Jó hangulatú és sikeres rendezvényeket tartottak a közelmúltban a sváb hagyományőrzők. Az először megrendezett német nemzetiségi kórustalálkozón hat csoport állt színpadra az Albrecht Dürer Művelődési Házban.

Tapodi Kálmán

Hat csoport állt színpadra az Albrecht Dürer Művelődési Házban

Forrás: Petőfi Népe

– Örömünkre valamennyi meghívott énekkar elfogadta a meghívásunkat. Fellépett a Sombereki Dalkör, a Soroksári Hagyományőrző Dalkör, a Várgesztesi Német Kulturális Egyesület Német Dalköre, a Kakasdi Német Hagyományőrző Egyesület Kórusa és a Soroksári Férfikar – mondta el Mayer Istvánné, a Hajósi Hagyományőrző Sváb Énekkar vezetője. Színpadra állt a házigazdák kara is, akiket Haibl Bence kísért harmonikán.

A műsort helyi gombos harmonikások: Szettele József, Czick István, Mendler Ferenc előadása is színesítette. A vacsorával egybekötött rendezvény végén „örömzenélés” is volt, amikor a részt vevő zenészek közösen muzsikáltak a táncokhoz.

– Nagyon köszönjük minden segítőnknek és támogatónknak, hogy létrejöhetett ez a találkozó, amiről a résztvevők visszajelzései alapján is kijelenthető, hogy az egyik legjobb volt – tette hozzá Mayer Istvánné, aki külön is megköszönte Csordás Krisztina, a Bács-Kiskun Megyei Német Önkormányzat tagjának, valamint Szabó Zsolt, a Hajósi Hagyományőrző Sváb Néptánc Egyesület elnökének munkáját, akik sokat segítettek a lebonyolításban.

Hat csoport állt színpadra az Albrecht Dürer Művelődési Házban
Fotó: Petőfi Népe

Mint megtudtuk: remek hangulatban telt a napokban megrendezett sváb bál is. Hajóson vendégeskedett az alkalomból a német testvértelepülés, Hirrlingen tánccsoportja, akikkel két év múlva ünneplik a fél évszázados kapcsolatot a hajósi táncosok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában