szociális alapellátás

2019.10.04. 13:40

Új segítő központot adtak át Tabdin

A szociális alapellátás színvonalának az emelését segíti elő az a beruházás Tabdiban, amely negyvenmillió forintba került. Az egykori szövetkezeti irodát újították fel az elmúlt hónapokban, ehhez nyújtott több tízmillió forintos támogatást a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program.

Barta Zsolt

Rideg László nyújtotta át Fábián Sándornak a megye zászlaját

Forrás: Petőfi Népe

A hétvégi szüreti napon Rideg László megyei önkormányzati elnök adta át jelképesen a falu közönségének az intézményt. Fábián Sándor polgármester avatóbeszédében elmondta, hogy 2016-ban pályázták meg a projektet, tavaly közbeszerzést írtak ki, idén pedig elkészült.

– Az intézményben a szociális étkeztetést lehet fenntartani, továbbá kialakítottak egy ételmelegítőt is. Az épületben kapott helyet a családsegítő, a házi segítségnyújtó szolgálat, és a falugazdász is itt dolgozik, valamint a védőnő is ebben az épületben kapott helyet – hangsúlyozta a polgármester.

Az avatóünnepségen az erdélyi testvértelepülés, Vérvölgy elöljárói is részt vettek, valamint Debren vezetői, Bogdán Ferenc és Tóth Sándor is osztoztak a tabdi polgárok örömében.

A szüreti nap során a falu mögött megépített külterületi utat is átadtak. Ennek köszönhetően a nagy teherautók elkerülik majd a falu főutcáját, amikor az egyik nagyobb cég áruit szállítják.

Rideg László nyújtotta át Fábián Sándornak a megye zászlaját
Fotó: Petőfi Népe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában