Kiskunmajsa / Szank

2019.10.14. 12:28

Szilárdabbá tették a földutat

Felavatták azt a Kiskunmajsát és Szankot összekötő mezőgazdasági utat, melynek stabilizálására a Vidékfejlesztési Program keretében mintegy százhúszmillió forintot fordíthatott a két település alkotta konzorcium.

Tapodi Kálmán

A megszilárdított földút kiskunmajsai kezdőpontján, az 5402-es számú út mellett, a fürdő közelében tartott tegnapi avatón Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: a jövő egyik fontos feladata, hogy a tanyavilágot is be kell hálózni járható utakkal.

– Egy földút stabilizálása nem tartozik a világot megrengető dolgok közé, viszont azoknak, akik a földutak mellett élnek, itt gazdálkodnak, nekik igenis fontos és a mindennapjaikat meghatározó építmény – fogalmazott köszöntőjében Patkós Zsolt, Szank polgármestere, aki úgy vélekedett, jó döntést hoztak a majsai vezetéssel, amikor együttműködésre léptek a közel hat kilométeres útszakasz megszilárdítása érdekében.

Az út másik végpontja a szanki Kiskun Emlékhely, így a megújított szakasz a kistérség két fontos turisztikai létesítményét is összeköti, a legrövidebb úton.

– Kis lépés a vidékfejlesztésnek, de nagy lépés a helyieknek – módosította egy picit az ember Holdra lépésekor született mondást Kis Miklós Zsolt agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár, aki szintén úgy ítélte meg, hogy az itt élők életminőségét nagyban javítják az ilyen útfelújítások. Mint hozzátette, a vidékfejlesztési tervek készítésekor is kiemelt helyre kerültek a földutak, amik minősége sokfelé bizony szégyellni való.

– Külön öröm, hogy most egy olyan avatón lehetünk, ahol két önkormányzat működik együtt, ami jó példa mások számára is – tette hozzá Kis Miklós Zsolt, aki elmondta: a vidékfejlesztési forrásokra közel kétezer sikeres pályázat érkezett, melyekre mintegy nyolcvanmilliárd forintot biztosítottak. Az utakra közel kilencszáz önkormányzat tudott sikeresen pályázni, mintegy 46 milliárd forint értékben.

Az út fenntartása a jövőben a két önkormányzat feladata lesz és a karbantartáshoz eszközöket, traktorokat, grédereket is vásárolhattak a pályázati forrásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában