Baja

2019.10.11. 18:56

Pályát választhattak a diákok a Turisztikai Központban

Mutatok egy igazi nőcis fegyvert! Ezt a mondatot csíphette el az ember az egyik standnál. A másiknál viszont az a jótanács hangzott el, hogy ide gyere, itt van süti! Pár lépéssel távolabb sminkek készültek, míg a szomszédban egy szimulátort álltak körbe érdeklődő ifjak. Ez jellemezte már a hivatalos megnyitás előtti percekben is a Jövőd a tét! pályaválasztási kiállítás-sorozat nyitóeseményét a Turisztikai Központban.

Kubatovics Tamás

A középiskola-választás előtt álló fiatalok és szüleik részére megrendezett hagyományos eseményen ezúttal is átlépték a megyehatárokat a bemutatkozó intézmények, cégek, szervezetek. A megyei kormányhivatal által szervezett, egyebek mellett céglátogatással fűszerezett programon több tucat kiállító töltötte meg a központot.

Fercsák Róbert bajai polgármester hangsúlyozta: a város jövője szempontjából lényeges, hogy hogyan boldogulnak a fia­talok az életben, ezért is fontos a bajai kiállítás. A legszerencsésebbek olyan szakmát gyakorolnak egész életükben, amit szeretnek, emiatt meghatározó a pályaválasztás.

Kovács Ernő megyei kormánymegbízott megnyitójában kiemelte, hogy a kormány a foglalkoztatás fejlesztését tűzte ki célul, erre hazai és euró­pai uniós forrásokat biztosít. Vannak térségek, ahol már teljesült a háromszázalékos cél, ilyen Tiszakécske térsége, viszont Baján a legalacsonyabb, 2,3 százalékos a munkanélküliség. Tapasztalatuk szerint a térségben vannak, akik foglalkoztatni és vannak, akik dolgozni akarnak, ez is kell a jó eredményekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában