Kalocsa

2019.10.28. 12:47

Miniszteri kitüntetést kapott a gyermekotthon igazgatója

A nemzeti ünnep alkalmából vehette át a Honvédelemért Kitüntető Cím III. fokozatát Juhász Gábor, a Kalocsai Gyermekotthon vezetője, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

Gábor János

Benkő Tibor honvédelmi miniszter elismeréseit Németh Gergely, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára adta át, nemcsak egyenruhásoknak, hanem olyan civileknek is, akik a Magyar Honvédség feladatainak megvalósítása, támogatása érdekében végeztek áldozatos munkát – áll Juhász oklevelén is. Az igazgató az intézményük segítőkészségének tulajdonítja a díjat, ami az ő nevére van kiállítva, de az egész otthon munkájának szól.

– A Kalocsai Honvéd és Rendvédelmi Szervek Bajtársi Egyesületével és a Légvédelmi Katonák Hagyományőrző Körével a gyermekotthonnak évek óta tartó, nagyon jó kapcsolata van. A Foktői úti sporttelepünket rendelkezésükre szoktuk bocsátani, illetve hogyha olyan kérésük van, amiben az otthon vagy az itt elhelyezett gyerekek tudnak segíteni, akkor szívesen a rendelkezésükre állunk – magyarázta Juhász. Hozzátette: a fenti két szervezet mindig meghívja a neveltjeiket a városi rendezvényeikre, a fiatalok pedig örömmel mennek, mert érdekli őket a honvédelem.

Az intézményvezető elárulta, először nem is értette a kitüntetéséről szóló értesítést, hiszen a segítség szívből jön, így természetesnek vette, hogy amikor az egyesületek megkeresik ezzel-azzal az intézményüket, akkor együttműködnek. Úgy érzi, a Bajtársi Egyesület tagjai és a Légvédelmi Katonák most ezt a segítséget szerették volna olyan módon megköszönni, hogy civilként felterjesztették a honvédelmi díjra, amelyen osztozik a gyermekotthon munkatársaival és neveltjeivel.

Juhász kifejtette: a segítségnyújtást, mint követendő példát, igyekszik elterjeszteni az otthon falain belül. Erre hozták létre az úgynevezett Kalandterápiás csoportot is, amelynek jó magaviseletű tagjai nevelőpedagógus kíséretében kiléphetnek az intézményből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában