Kiskunmajsa

2019.10.04. 13:04

Be kell fejeznünk környezetünk rongálását

A Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás és a Majsa Alapítvány konzorciumban sikeres pályázatot nyújtott be helyi klímastratégia kialakítására.

Tapodi Kálmán

Süli János szerint a klímavédelmi célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet megvalósítani

Forrás: Petőfi Népe

Fotó:

– A kistérségi klímastratégia kidolgozása után az abban megfogalmazott gondolatok ismeretanyaggá alakulása is a feladataink köré tartozik. Szeretnénk eljuttatni majd mindezt a tudást az általános- és középiskolásokhoz, a közélet szereplőihez, vállalkozóihoz, de a kistérség településeinek rendezvényein is ismertetjük a klímastratégiát, amiről várjuk majd a véleményeket – mondta el a programelemek ismertetője során Terbe Zoltán, az alapítvány elnökhelyettese.

A program kiállítással egybekötött nyitórendezvényét csütörtökön tartották, melyen jelen volt Süli János, a Paksi Atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter. Süli János úgy vélekedett: a hazai energiaellátást nem lehet csak a megújuló energiákra alapozni. Hazánk energiaellátó rendszerében – az adott arányú megújuló energia mellett – szükség van az atomerőművekre. – Az atomerőműnek a környezetre nincs semmiféle káros kibocsátása – jelentette ki a miniszter.

Süli János szerint a klímavédelmi célkitűzéseket atomenergia nélkül nem lehet megvalósítani
Fotó: Petőfi Népe

Patkós Zsolt, a Kiskunmajsai Többcélú Kistérségi Társulás elnöke hangsúlyozta: környezet- és energiatudatosabban kell gondolkodni az elkövetkező időkben. – A klímakatasztrófát csak úgy tudjuk elkerülni – így a Duna–Tisza közének elaszályosodását is –, ha változtatunk a gondolkodásunkon, és azon a kényelmes magatartásunkon, amivel rongáljuk a környezetünket – fogalmazott Patkós Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában