Kiskunfélegyháza

2019.10.22. 07:00

Átadták az Év olvasója díjat is a könyvtárban

Az országos könyvtári napok helyi programsorozat ünnepélyes zárórendezvényén adták át az idei év olvasói díjait a félegyházi városi könyvtárban.

Vajda Piroska

A félegyházi könyvtár idei díjazottjai

Forrás: Petőfi Népe

– A kezdeményezést tíz éve indítottuk útjára azzal a céllal, hogy kifejezzük megbecsülésünket mindazoknak, akik valamilyen formában kiemelkedően részt vesznek a könyvtár mindennapi életében – mondta a díjátadón Kállainé Vereb Mária, a könyvtár igazgatója.

Az igazgató köszöntője után adták át az elismeréseket, így az év betűbölcsisének járó díjat Jónás Dóra kapta, aki a legtöbbször vett részt a gyermekrészleg programjain és még érvényes babaolvasójeggyel is rendelkezik. Az Év Gyermek­olvasója díjat Szavkó János érdemelte ki, aki az elmúlt évben a legtöbbet látogatta a gyermekbirodalmat és a legtöbb könyvet kölcsönözte ki. Az Év Olvasócsaládja díjat a Bács család vehette át, ők voltak ugyanis a legaktívabb könyvtárhasználók az elmúlt esztendőben. Az Év Olvasóközösségének járó díjat a Constantinum Általános Iskola 5. a osztálya kapta, mert ők látogattak el együtt a legtöbb alkalommal a könyvtárba. Az Év Médiatár-­használójának járó elismerést Gyöngyösi Kinga kapta, aki a legaktívabban használta a médiatárrészleget. Önkéntes munkája elismeréseként az Év könyvtári segítője díjat idén Terbe Ákos vehette át. Az Év olvasója díjat pedig Marosvölgyi Ferencné Klára érdemelte ki, hiszen ő kölcsönözte ki a legtöbb, pontosan 106 könyvet a félegyházi bibliotékából az elmúlt évben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában