galériával

2019.10.11. 12:22

A halasi Rákóczi-iskola diákjai gyűjtöttek adományt az állatotthon védenceinek

Az állatok világnapja alkalmából ismét állateledel gyűjtést szerveztek a kiskunhalasi II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnáziumban. Az iskola 12. A osztálya hirdette meg az adománygyűjtést, a rengeteg állateledelt csütörtök délelőtt vitték el személyesen a diákok és a tanárok egy csoportja a Halasi Állatotthonba.

Pozsgai Ákos

Fotó: II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium

Közel 200 kilogramm állateledel és komolyabb összegű készpénzt adtak össze a diákok. Az adományt az otthon munkatársai örömmel fogadták, akik elmondták, hogy bizony minden segítségre nagy szükségük van.

A 12. A osztály három éve fogadott örökbe egy akkor kilenc éves kutyát, Windsort. Évente több tízezer forintot adományoznak a tanulók az ellátására, valamint rendszeresen önkéntes munkát végeznek a diákok az állatotthonban. Részt vesznek a kutyák hétvégi sétáltatásában, gondozásában. A fiatalok közül Cseh Martina külön is elismerést kapott az állatotthon munkatársaitól, mert szinte minden hétvégén önkéntes munkát végez az otthonban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában