galériával

2019.09.21. 11:30

Ünnepelnek a hunyadivárosiak

Ezen a héten zajlik Kecskeméten a 15. Hunyadivárosi Hetek rendezvénysorozat. Ennek keretében pénteken tették le az új Hunyadivárosi Közösségi Ház alapkövét, majd átadták a Hunyadivárosért díjakat.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

A Hunyadivárosban élénk a közösségi élet, melynek elsősorban a közösségi ház ad helyet. Az épületben több klub és szervezet működik, valamint az év során rendezvények sokaságának ad helyet. Többek között az épületben tartja találkozóit a 200 fős nyugdíjas klub, a baba-mama klub, az ökoklub, a kutyások baráti társasága. Kecskemét városa 750 millió forintot nyert el játszóterek és közösségi házak építésére, felújítására. Ennek egy jelentős részét, 255 millió forintot a széchenyivárosi és a hunyadivárosi közösségi ház felújítására, bővítésére fordítanak.

A hunyadivárosi Közösségi Ház épülete nagy múltra, hosszú évtizedekre tekint vissza. A pályázat jóvoltából a régi épületet kibővítik és akadálymentesítik, egy 100 fő befogadására is alkalmas térré alakítják át. Az alapkőletétel után a pályázat részeként megkezdődik a közbeszerzési eljárás, várhatóan az építési munkálatok 2020-ban indulhatnak el.

Az alapkőletételi ünnepségen részt vett Szemereyné Pataki Klaudia polgármester, Pászti András, a térség önkormányzati képviselője, Horváth Attiláné, a Szociális Közalapítvány elnöke és Szilágyi Róbert, az Akikért a déli harangszó szól a Hunyadivárosban Egyesület elnöke. A polgármester köszöntőjében hangsúlyozta a városban a hunyadivárosi közösségi élet a legaktívabb. Most a megújuló közösségi házzal olyan lehetőséget biztosítanak a helyi közösségeknek, mely segíti őket a további fejlődésben egy sokkal méltóbb környezetben. Hozzátette: a közösségek életben tartják az értékeket, amit Kecskemét városa képvisel. Ez több évszázad, hiszen tavaly ünnepelte Kecskemét a 650 éves jubileumát, de a város történelme még ennél is messzebbre nyúlik vissza.

A polgármester megköszönte Pászti András önkormányzati képviselő odaadó, lelkiismeretes munkáját is, melyet 21 éve végez a városrészben.

Az ünnepség részeként Kiss-Görög Ivett, a baba-mama klub vezetője elmondta, a Hunyadivárosi Hetek rendezvénysorozat keretében idén is köszöntik az elmúlt egy évben született babákat. Ennek apropóján egy ajándékcsomaggal lepte meg Szemereyné Pataki Klaudia polgármestert, aki éppen egy évvel ezelőtt adott életet második kislányának, akit ezúton is tiszteletbeli hunyadivárosi polgárrá fogadtak.

Az est további részében a Hermann Ottó téri színpadon adták át a Hunyadivárosért díjakat, melyet idén dr. Szabó József és Juhász Sándornak ítéltek oda, mindketten a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület tagjai.

Dr. Szabó József közgazdász állandó résztvevője és segítője a helyi rendezvényeknek, emellett az önkormányzat munkájában is részt vesz, a pénzügyi bizottság külső tagjaként. Méltatásában elhangzott: közgazdászként a fizikai munkától sem riad vissza, ha kell parkot takarít, ha kell könyvvizsgálói munkát végez.

Juhász Sándor lakatosmester mindig segítőkész és aktív. A városrészben közintézmények, magánszemélyek gyakran kérik segítségét, és ő azonnal és ingyenesen segít. Bár a szakmáját tekintve lakatos és hegesztő, de a való életben ezermester.

A péntek estét a Csík zenekar koncertje színesítette. Szombaton is tartalmas programokkal folytatódik a Hunyadivárosi Hetek rendezvénysorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában