Kecskemét

2019.09.09. 12:23

Tankerület: biztonságos a Zrínyi iskola

Hétfőn közleményt küldött szerkesztőségünknek a Kecskeméti Tankerületi Központ, melyben kijelentik: a “híresztelésekkel ellentétben” biztonságos a Zrínyi iskola épülete. A szülők egy része szeretné elolvasni a vizsgálatok jegyzőkönyvét.

Hraskó István

„Az elmúlt hetekben több híradás is foglalkozott az épülettel, a sok esetben ellenőrizetlen hírekkel bizonytalanságban tartották az érintett szülőket. Az épület érvényben lévő tűz-, villám- és érintésvédelmi felülvizsgálatát 2019. szeptember 1-jén újból elvégeztettük. A felülvizsgálat eredménye alapján közvetlen balesetveszélyt okozó hiba nem áll fenn. A lehulló vakolat miatt a teljes utcai és udvari homlokzatot emelőkosaras géppel átvizsgáltattuk, statikai állapotáról soron kívül felmérést készíttettünk. A fellazult vakolat és a korrodált elemek bontása megtörtént, a tankerületi központ jelenleg a helyreállításhoz szükséges előkészületeket végzi, hogy minél hamarabb elkezdődhessen a kivitelezői munka. A műszaki mérések és munkálatok miatt az érintett részek elkerítésre kerültek. Terveink szerint a homlokzat helyreállítása október végéig elkészül” – áll a közleményben.

A témáról többször írtunk. Augusztus közepén leszakadt a vakolat az iskola külső oldalán, omlásveszély miatt elkerítették az érintett szakaszt. Több szülő a facebookon hangot adott elkeseredésének, felháborodásának az intézmény rendkívül rossz állapota miatt, majd szerveztek egy tüntetést a tanévkezdés előtti szombatra, a főtérre. Előtte csütörtökön volt egy nyilvános szülői értekezlet is, ezen jelentette be Zsámboki Anna, a Kecskeméti Tankerületi Központ vezetője, hogy a kialakult helyzetre tekintettel munka-, tűz-, villám- és érintésvédelmi felülvizsgálatot fog kérni.

A szülő egy része azonban továbbra sem teljesen nyugodt. Több dolgot is furcsállnak a történetben, az egyik az, hogy tudomásuk szerint egyetlen nap alatt, a tüntetés utáni (és tanévkezdés előtti) vasárnapon lezajlottak a vizsgálatok. Szeretnék emellett látni a vizsgálatok jegyzőkönyvét is, hogy pontosan mi szerepel bennük, de hiába kérték, egyelőre nem volt lehetőségük beletekinteni az iratokba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában