Kerekegyháza

2019.09.15. 15:30

Ötvenhárom fogat vonult fel a kereki szüreti fesztiválon

Idén is nagy érdeklődés mellett zajlott le a hagyományos Tojás- és Szüreti Fesztivál Kerekegyházán.

Gulyás Sándor

A kétnapos programsorozat pénteken a helyi művészek kiállításával nyílt meg, melynek a Katona József Művelődési Ház adott helyet. Késő délután az erős emberek mérkőztek meg egymással hagyományos versenyszámokban, valamint teherautóhúzásban (cikkünket itt olvashatja). A „Kerekegyháza Erős Embere” címet a helyi Meleg Antal hódított el.

Szombaton a Kereki Nótások zenés vendéghívogatójával kezdődött a Kereki Tojás és Szüreti Fesztivált második napja. A délutáni program csúcspontja a nagy érdeklődésre számot tartó szüretei felvonulás volt, a fogatosokat és a lovasokat dr. Kelemen Márk polgármester köszöntötte.

Az iskolások tojásfutamon versengtek, a gasztronómiai élvezetek kedvelői pedig belakmározhattak a frissen sült rántottából és recsegéből. A fesztivál keretében adta át dr. Kelemen Márk polgármester a „Virágos Kerti Porta” pályázat díjait. A rendezvényt a helyi csoportok, valamint közismert előadók műsora tette még élvezetesebbé. A kétnapos fesztivál tűzijátékkal zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában