szavazási eredmény

2019.09.16. 11:11

Olvasóink a felelőtlen közlekedésben látják a halálos balesetek okát

Legutóbbi szavazásunkon arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük miért történhetett ennyi halálos baleset mostanában.

baon.hu

[eweb-voting id="2156892"]

Bács-Kiskun megyében nem lehetett olyan vidám az iskolakezdés, ugyanis rengeteg baleset történt az utakon szeptember elején, melyek sajnos túl nagy része halálos kimenetelű volt. Sajnos a tragédiák sora úgy néz ki, azóta is folytatódott. Nem is kell olyan messzire mennünk, hiszen múlt hét csütörtökön a megyehatár közelében, az 55-ös főúton felborult egy autó, utasa pedig szörnyethalt. Majdnem egy héttel korábban Soltvadkert és Bócsa között történt halálos baleset. Sajnos a motorosokat sem kímélte ez az időszak, ugyanis szeptember 5-én Kéleshalom közelében történt halálos motoros baleset. Egy nappal korábban Misként történt szerencsétlenség, akkor egy kamionsofőr vesztette életét az 51-es főútról a település felé haladó úton. Felsorolásunkban nem szerepel az összes megyében történt ősz eleji halálos baleset, ám még így is sokkoló lehet olvasóink számára, és felmerülhet bennük a jogos kérdés, hogy miért történhet ennyi tragédia az utakon?

Éppen ezért legutóbbi szavazásunkon arról kérdeztük olvasóinkat, hogy szerintük miért történhetett ennyi halálos baleset mostanában.

Olvasóink nagy része (56%) úgy véli, hogy sokan még mindig felelőtlenül vezetnek.

Kicsit kevesebben (30%) gondolják úgy, hogy több tényező is fennáll egy baleset kialakulásánál, nem feltétlenül lehet egy vagy két okra visszavezetni azt.

Jóval kevesebben vannak (12%) azok, akik szerint a rossz útviszonyok hibája a halálos balesetek megnövekedett száma.

Szavazóink elenyésző számban (2%) gondolják úgy, hogy az időjárásváltozás rossz hatással van a koncentrációra, így ez is kiváltó oka lehet a megyénkben történt baleseteknek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában