Kunfehértó / Kiskunhalas

2019.09.25. 07:00

Mészáros Blankát is díjazták a színikritikusok

Idén negyvenedik alkalommal adta át a Színházi Kritikusok Céhe az előző évad kiemelkedő színházi teljesítményeit elismerő Színikritikusok Díját. Mészáros Blankát, a budapesti Katona József Színház művészét a Jeanne d'Arc – a jelenidő vitrinében nyújtott alakításáért a legjobb női főszereplő díjával jutalmazták.

Mester-Horváth Nikolett

Mészáros Blanka és Mészáros Béla a Jeanne d'arc előadás közben

Forrás: Katona József Színház

Fotó: Dömölky Dániel

A fiatal színésznő Kunfehértón nőtt fel, a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumban nyolcosztályos képzésén tanult. Később, tizenhat évesen felköltözött a fővárosba, hogy közelebb kerüljön álmai megvalósításához. A Kodály Zoltán Gimnáziumban érettségizett, majd jelentkezett a Színház- és Filmművészeti Egyetemre, ahová elsőre fel is vették.

Mészáros Blanka és Mészáros Béla a Jeanne d'arc előadás közben
Fotó: Dömölky Dániel / Katona József Színház

Az egyetem elvégzése óta sikert sikerre halmoz. Tavaly nyáron például a Szegedi Szabadtéri Játékokon ő játszotta a Rómeó és Júlia című darab női főszerepét. Huszonnyolc évesen magáénak tudhat már Soós Imre-, Máthé Erzsi- és Junior Prima díjat is. Emellett idén nyáron ő vehette át a Pécsi Országos Színházi Találkozó, a POSZT legjobb 30 év alatti női színészének járó díjat is.

Színházi szerepei mellett több játékfilmben is láthatta már a közönség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában