Kunszentmiklós

2019.09.26. 16:23

Megújult a Damjanich utcai óvoda

Ünnepélyes keretek között adták át kedden a kunszentmiklósi Damjanich utcai óvodát. Az intézmény felújítására több mint hatvanmillió forintot költött a város önkormányzata.

Gulyás Sándor

A Varga Domokos Általános Művelődési Központ Napközi Otthonos Óvoda Damjanich úti épületének építészeti és energetikai felújítása a nyáron fejeződött be. A megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatán elnyert összegből a tetőszerkezet, a nyílászárók, a homlokzat, a födémszigetelés, a vizesblokkok, a burkolatok, az elektromos és a fűtési rendszer rekonstrukciója valósult meg. A támogatásból futotta a játszóudvar rendbetételére, illetve új eszközökre is.

– A felújított háromcsoportos óvoda nem egy átlagos intézmény, a környezet akadálymentesített, biztosítottak a kiemelkedő szintű, nevelési-oktatási feltételek, ahol már lehetőség van az egyéni szükségletekre épülő személyes fejlesztésre is – hangsúlyozta beszédében dr. Salacz László, a térség országgyűlési képviselője.

Lesi Árpád polgármester köszöntőjében kiemelte, nem minden település büszkélkedhet azzal, hogy öt esztendő alatt megújult valamennyi óvodája.

– Az életünk legszebb feladata a gyermekek felnevelése és a róluk való gondoskodás. Erős nemzetet építünk, melynek alapja a család. Kunszentmiklós városa mindent megtesz annak érdekében, hogy emelje az óvodai és a bölcsődei ellátás színvonalat, megfelelő feltételeket teremtve a gyermekek neveléséhez – fűzte hozzá a városvezető.

Az önkormányzat nemcsak a település óvodáinak felújításáról gondoskodott, hanem segítséget adott a szakmai munkához is. A tárgyi feltételeken túl hozzájárult az óvodapedagógusok továbbképzéséhez, illetve családi napok, programok megszervezéséhez, amelyek tovább emelték az intézmények szakmai színvonalát.

– Az elmúlt öt esztendő alatt eljutottunk egy olyan szintre, hogy mindhárom óvodánkban nyugodt, kiegyensúlyozott, esztétikus környezetben méltán érezhetik a gyermekek, hogy jó ovisnak lenni Kunszentmiklóson – emelte ki Tóth Gyuláné, a Varga Domokos Általános Művelődési Központ igazgatója.

Sértő Róbertné óvodapedagógus, munkaközösség-vezető köszönetet mondott mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy megújuljon az intézmény, és segítettek abban, hogy zökkenőmentessé tegyék a szakmai munkát a felújítás időszakában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában