megmérettetés

2019.09.16. 09:16

Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokságot tartottak Soltvadkerten

A IX. Országos Kismotorfecskendő-Szerelési Bajnokság nyolcadik fordulójának Soltvadkert adott otthont, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében.

baon.hu

Az ország minden részéről és határainkon túlról is érkeztek hivatásos, önkormányzati, létesítményi és önkéntes tűzoltók a bor és a fagylalt fővárosába, hogy az országos verseny idei utolsó fordulóján versengjenek. A verseny ideje alatt a térség legnagyobb hagyománnyal rendelkező szüreti rendezvénye, a Soltvadkerti Szüreti Fesztivál zajlott a településen. A fesztiválon volt borutca, kirakodóvásár, és az érdeklődők megismerkedhetnek a szőlő műveléséhez kapcsolódó szokásokkal.

A kismotorfecskendő versenyen az ország mentő tűzvédelmét alkotó szervezetek csapatai versenyszerű keretek között mérhetik össze felkészültségüket egy olyan versenyszámban, melynek hagyományai a tűzoltóságok tekintetében azonosak. A szerelés során a versenycsapatok a valós tűzesetek oltásakor is alkalmazott szerelést hajtják végre. Az időmérő szigorúan csak akkor áll meg, amikor a – tüzet jelképező – céltáblák jelzik a feltételezett tűz eloltását. A feladat teljesítéséhez kell a gyorsaság, a műszaki eszközök biztos kezelésének képessége és az összeszokott csapatmunka is. Huszonhét – jól felkészült és sportszerű – csapat versengett ötven futamban a győzelemért, három – „női retro”, „férfi retro” és „modern” – kategóriában az országos bajnokság soltvadkerti fordulóján.

Elsőként dr. Farkasinszki Lóránt tű. ezredes, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, majd Soltvadkert város polgármestere, Lehoczki Ferenc köszöntötte a megjelenteket. A köszöntők után Nemes István főbíró – aki a kezdetek óta a bajnokság mozgatórugója – tartotta meg a csapatkapitányoknak a technikai megbeszélést. Miután a csapatok megkaptak minden információt kezdetét vette a verseny. A modern és a retro versenyszámok egymás melletti pályán zajlottak, felváltva. Az izgalmas versenyben minden csapat kitartóan szerelt, futott, küzdött. A női csapatok is derekasan helytálltak a férfias feladatok teljesítésében, töretlen lendülettel vették az akadályokat. Az időjárás is kegyeibe fogadta a versenyt, hiszen nyári melegben szereltek és „oltottak” a csapatok.

Eredmények

Női retro kategória:

I. hely Bicske Női csapata

II. hely Bessenyei György Szakgimnázium Női csapata

III. hely Kunsziget Láng Angyalai

Férfi Retro kategória:

I. hely SZILAS

II. hely Baja HTP

III. hely SZILAS „B” csapata

Modern kategória:

I. hely SZILAS

II. hely SZILAS „B” csapata

III. hely Bana ÖTE

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában