Solt

2019.09.20. 07:18

Kedvelt hagyománnyá vált a lecsófőző verseny

A Kissolti Nyugdíjas Egyesület tagjai kilenc éve rendezik meg saját lecsófőző versenyüket. Hegedűs Józsefné, az egyesület elnöke idézte fel a kezdeteket.

Lencsés P. Anna

Voltak, akik krumplis lecsót főztek szalonnakockákkal és sültkolbász-karikákkal ízesítve

Forrás: Petőfi Népe

– A lecsófőző verseny megrendezésének ötlete úgy született meg, hogy egy gasztronómiai programmal szerettük volna színesíteni rendezvényeink sorát. A lecsóra, erre a jellegzetes magyar ételre esett a választásunk, mivel mindenki szereti, szinte mindenkinek van saját házi receptje, és a költsége sem túl magas. Az első alkalom olyan jól sikerült, hogy azóta minden évben megrendezzük, nagyon várják tagjaink és vendégeink. Ebben az évben az alapszolgáltatási központ Reménység Klubjának tagjai voltak a meghívottak, akik egy nagy lábos krumplis lecsóval érkeztek, szalonnakockákkal és sültkolbász-karikákkal ízesítve.

Ezenkívül még kilenc pályamű született, amelyet a versenyzők otthon készítettek el, így a felkért zsűri a kész ételek kóstolásával döntötte el a lecsófőző verseny sorrendjét.

Voltak, akik krumplis lecsót főztek szalonnakockákkal és sültkolbász-karikákkal ízesítve
Fotó: Petőfi Népe

A Kissolti Nyugdíjas Egyesület lecsófőző versenyének első helyezettje Soponyai Györgyné tarhonyás lecsója végzett, második lett Hegedűs Józsefné palacsintába töltött lecsója, a harmadik helyre pedig Budai János lecsóját rangsorolta zsűri.

A rendezvényen köszöntötték a szeptemberi születés- és névnaposokat is, a jó hangulatot és az együttlét örömét ebben az évben is megkoronázta a sokféle ízletes lecsó elfogyasztása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában