közlekedés

2019.09.09. 07:18

Elkészült a kunfehértói üdülőfalu kerékpárútjának első szakasza

Néhány napja már az új kerékpárúton kerekezhetnek a biciklisek a fehértói üdülőfaluban, elkészült az épülő kerékpárút első, a település határától a strandfürdőig vezető szakasza.

Pozsgai Ákos

Egy kilométer elkészült

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A két és fél kilométer hosszú, a vasútállomástól a tófürdőig vezető kerékpárút építése márciusban kezdődött el, a strand bejáratától a falu irányába haladva.

A nyomvonalon lévő fákat kivágták, mint később kiderült, nem kellett annyi fát eltávolítani, mint ahogy azt eredetileg tervezték, így maradhatott meg az üdülőfalu előtti impozáns fenyőfasor is. A nyomvonalat végül a fák és a kövesút közé tervezték be.

A most elkészült mintegy egy kilométer hosszú szakasz a településtábláig ér, a következő a belterületi szakasz lesz, amely egészen a vasúti átjáróig vezet majd, amelyet szintén részben átépítenek. Az új kerékpárút a Rákóczi utcán, a már meglévő járdák nyomvonalán, azt kiszélesítve épül meg. Az Erdei Ferenc téri parknál vezetik át az úttest jobb oldalára. Valamennyi kivágott fa helyett újat ültetnek majd az elkészült új kerékpárút mellé, sőt, jóval több facsemete kerül ki, mint amennyit el kellett távolítani.

Egy kilométer elkészült
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

A kerékpárútra elsősorban a közlekedés biztonsága miatt van szükség, a nyári időszakban a megnövekedett gépjárműforgalom mellett nagy a gyalogos- és kerékpáros-forgalom is a tófürdőhöz vezető úton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában