galériával

2019.09.14. 15:30

Elkészült a halasi kórház felújítása

A halasi kórház főépületének most megvalósuló hőszigetelésével és a nyílászáróinak cseréjével közel öt évvel ezelőtt megkezdett munka ért révbe. A több száz millió forintos beruházás felújítási munkálatai folyamatos aktív betegellátás mellett zajlottak anélkül, hogy ez bármilyen fennakadást is okozott volna a mindennapi gyógyításban.

Mester-Horváth Nikolett

A tegnapi ünnepélyes átadáson a szalagot (balról) dr. Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, dr. Vitályos Eszter, az Emmi államtitkára, dr. Csiki Zoltán, az Emmi helyettes államtitkára, Fülöp Róbert polgármester, dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és Gáspár Ferenc fő-építésvezető vágta át

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Pozsgai Ákos

A 381 millió forintos hazai és európai uniós pályázati forrásból energetikailag megújult Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Hotel épületének átadóünnepségét pénteken délelőtt tartották az intézmény konferenciatermében.

Az ünnepségen dr. Kellner M. Barnabás szülész-nőgyógyász főorvos ismertette a jelenlévőkkel a halasi kórház történetét. Archív felvételeken mutatta be az elmúlt évtizedek változásait és kiemelte, hogy az 1974-ben átadott főépület akkoriban a legmodernebb kórháznak számított hazánkban.

Dr. Szepesvári Szabolcs, a halasi kórház főigazgatója köszöntőbeszédében elmondta, az épület 45 éves nyílászárói már nem feleltek meg a mai kor színvonalának és az energiahatékonyságot is jelentősen rontották.

– A hőszigetelés és a nyílászárócsere, illetve az épület új homlokzati rekonstrukciója egy olyan kórházat eredményezett, melyre jó ránézni, jól illeszkedik a városképbe, olyan látványt nyújt, mely azt sugallja, hogy itt jó minőségű, szakmailag korrekt ellátás folyik. Fontos, hogy a város és térségének legnagyobb munkáltatójaként tervszerű, innovatív projekteket tudjunk megvalósítani – hangsúlyozta a főigazgató.

Dr. Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára is köszöntötte az egybegyűlteket.

A tegnapi ünnepélyes átadáson a szalagot (balról) dr. Gondos Miklós, az ÁEEK főigazgatója, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, dr. Vitályos Eszter, az Emmi államtitkára, dr. Csiki Zoltán, az Emmi helyettes államtitkára, Fülöp Róbert polgármester, dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató és Gáspár Ferenc fő-építésvezető vágta át
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

– A magyar kormány az elmúlt évek során jelentős összegeket fordított az egészségügyi infrastrukturális fejlesztésekre és beruházásokra. A halasi kórház felújítása remek példája a kormányzat, a fenntartó, egy egészségügyi intézmény és egy város összefogásának, együttműködésének. Mindenkit köszönet illet, aki valamilyen formában részt vett ebben a munkában – mondta dr. Vitályos Eszter.

Az átadóünnepségen dr. Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára beszédében elmondta, hogy a halasi kórház 2010 óta tizenhárom sikeres pályázaton vett részt, melyekből 4,6 milliárd forintos fejlesztési támogatáshoz jutott a hotel épület felújítása előtt.

Dr. Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a halasi intézmény felújítási munkálatai példaértékű módon zajlottak le. – Külön dicséret illeti a kórház dolgozóit azért, mert egy ilyen felújítási munkálatban úgy vettek részt, hogy közben zavartalanul folyt az aktív betegellátás – mondta dr. Gondos Miklós.

Bányai Gábor országgyűlési képviselő ünnepi beszédében emlékeztetett arra, hogy az elmúlt öt év küzdelmes munkájának és kitartásának eredménye a felújított épület. Rideg László, a Bács-Kiskun megyei közgyűlés elnöke és Fülöp Róbert, Kiskunhalas polgármestere is köszöntötte a megjelenteket, egyúttal gratuláltak a beruházás sikeres megvalósításához.

Az újonnan átadott épületet Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek áldotta meg.

További fejlesztések várhatók

A kivitelezéssel párhuzamosan a kórház önerőből megújította a konferenciatermét, melyhez résztámogatást nyújtott Kiskunhalas és Pirtó önkormányzata. Felújították a szomszédos könyvtárat is. A halasi kórházban elkezdődött a Stroke Neurológia kialakítása és a műtőkhöz közelebbi, új helyre költöztetése. Emellett a rendelőintézetnek, a műtőblokknak és az intézmény konyhájának a hőszigetelését és felújítását is megoldandó feladatnak tűzte ki a kórház vezetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában