videóval és fotókkal

2019.09.01. 15:29

Autók is lángoltak az orgoványi falunapon

Szombaton rendezték meg a hagyományos orgoványi falunapot, ahol nem mindennapi programok várták a mulatni vágyókat.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

Már hat órakor zenebona töltötte be Orgoványt szombaton, amikor a falunap reggelén hagyományosan az utcákon vonuló lovas fogatokról szóló zenével ébresztették a település apraját-nagyját, délután pedig finom falatok főttek és sültek a közösségi főzőpartin a programok helyszínéül szolgáló piactéren. Ezzel egyidőben indult el a hagyományőrző lovas felvonulás a Sallai utca, a Tavasz utca és a Molnár Gergely utca útvonalán, miközben Dallam Együttes szolgáltatta a muzsikát. Ezt követte a menettánc a piactérnél, majd az érkező fogatok szemléje. Az Orgoványi Önkéntes tűzoltók ismét látványos, egyben tanulságos programmal készültek a közönségnek: lángoló autót oltottak el a piactéren. A bemutató során gépjárműtüzet szimuláltak, amikor is két autót gyújtottak meg. Az egyik kocsi motorterében keletkezett tüzet néhány pillanattal később egy közreműködő kézi porral oltóval eloltotta, az autóban nem keletkezett jelentős kár – ennyit számít, ha autónkban tartunk ilyen készüléket. A forgatókönyv szerint a másik autóban nem volt oltó készülék, így az orgoványi tűzoltók kiérkezésekor az már lángokban állt, melyet a lánglovagok szakszerű beavatkozással percek alatt eloltottak, de ekkorra már jóformán semmi sem maradt az autóból. Mindeközben Kovács Andrea, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője tette érthetővé a beavatkozás mozzanatait a nézők számára.

Az este a kisbíró köszöntőjével kezdődött, majd az óvodások műsora és a csőszpárok nyitótánca következett. Köszöntőt mondott Gál Szilvia, Orgovány polgármestere, aki beszédében hangsúlyozta és méltatta a helyi közösségek összefogását, melynek a jól sikerült, programokban gazdag falunap lett az eredménye. A zenei egyveleg és az Orgovány Gyöngyszemei tánccsoport produkciója után Vastag Tamás koncertje következett. Az énekest annyira magával ragadta a falunap hangulata, hogy néhány szám erejéig beállt az őt követő Lesz Vigasz együtteshez is. A buli hajnali három óráig folytatódott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában