együtt a munkavállalásért

2019.09.03. 07:00

Állásbörzét és karriernapot tartottak Kunszentmiklóson

Karriernapot és állásbörzét tartottak pénteken az „Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében” projekt keretében, Kunszentmiklóson.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

A rendezvényen a munkáltatók találkozhattak az érintett hivatalok képviselőivel, megismerkedhettek a járás munkaerőpiacának meghatározó tényezőivel és szakértőivel, szakmai előadás keretében pedig a jelenlegi foglalkoztatási lehetőségekkel, illetve megoszthatták tapasztalataikat a többi résztvevővel. Az ingyenes rendezvény kiváló lehetőséget teremtett arra is, hogy tovább építsék szakmai kapcsolataikat.

– A karriernap és állásbörze nem csak a munkavállalók, hanem a munkáltatók számára is előnyös. Nem szükséges HR szolgáltatást kiépíteniük, nem kell úgymond vadászniuk a munkavállalókra, mivel a projekt keretében ingyenesen juthatnak munkaerőhöz – mondta el érdeklődésünkre Rőfös-Horváth László, az Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében projekt szakmai vezetője.

A karriernap másik pillére az állásbörze volt, ahol az álláskeresők kaptak hasznos információkat a munkalehetőségekről, segítséget ahhoz, hogy minél előbb visszatalálhassanak a munka világába.

– Bács-Kiskun megye valamennyi járásában rendszeresen tartunk állásbörzéket és karriernapokat. A programban résztvevők részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerő-piaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét. Elmondható, hogy azok az álláskeresők, akik megjelennek rendezvényeinken, rövid idő alatt el tudnak helyezkedni – tette hozzá Rőfös-Horváth László.

Fotó: Gulyás Sándor

Az „Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében” projekt a tavalyi évben indult, a megye 11 járási székhelyén és 12 további településen, összesen 23 helyszínen biztosít a inaktív és regisztrált álláskereső felnőttek részére egyéni és csoportos tanácsadást, fejlesztést. A programba, mely a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal szoros együttműködésben valósul meg, 5670 főt kívánnak bevonni 2021. márciusáig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában