kerékpártúra

2019.08.25. 15:30

Szabadkáig tekertek a halasiak

Kilencedik alkalommal rendezték meg szombaton a Kiskunhalas-Szabadka Nemzetközi kerékpártúrát a Kerékpárral 7 határon át program keretében.

Pozsgai Ákos

Közel háromszáz kerékpáros rajtolt el kora reggel a halasi Közösségek Háza elől, rendőri felvezetéssel. A mintegy 45 kilométeres távot három pihenő beiktatásával tették meg, a mezőny Tompán állt meg egy hosszabb frissítőre. Itt köszöntötte a résztvevőket Véh László polgármester, aki Fülöp Róberttel, kiskunhalasi polgármesterével, és Tóth Péterrel, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlekedési helyettes államtitkárával együtt tekerte le a távot.

A mezőny nem sokkal dél előtt lépte át az államhatárt, majd fél egy körül gördült be a testvérváros Szabadka főterére. A városházán Bunford Tivadar, a szabadkai közgyűlés elnöke köszöntötte a vendégeket. A túra résztvevői a városházi látogatás után a helyi Népkörben fogyasztották el az ebédet, a délutáni városnézés és szabad program után indultak vissza. Út közben a vajdasági Kelebiján betértek Paskó Csaba plébánoshoz, az ismert mesterszakács és gasztroblogger atya frissítővel várta a kerékpárosokat. A mezőny kora este ért vissza és gördült be halasi főtérre.

Ezek is érdekelhetik