vízitúra

2019.08.25. 07:00

Kenuval megy a kalocsai delegáció Kúlára

A Kalocsa-Meszesen található dunai kikötőtől, szeptember 2-án indul a mintegy 160 kilométeres túra, amelynek költségét teljes egészében a Régi szokások új köntösben című pályázat keretéből állja a város.

Gábor János

Csak felkészült túrázóknak érdemes nekivágniuk a nagy útnak

A részvétel így ingyenes, bárki jelentkezhet, aki érez magában elég erőt. A Kúlával közös projekt azt szolgálja, hogy a nagyszámú magyar ajkú lakossággal rendelkező szerbiai testvértelepülés és Kalocsa között erősödjenek a kulturális, közösségi és gazdasági kapcsolatok. A kalocsai csapat a Kúlai Magyar Népkör Hagyományőrző Napjára és a Birkafőző Fesztiválra ér majd célba, ott töltik a hétvégét, aztán busszal jönnek haza.

– Ötnapos túra lesz, négy éjszakával, panzióban, napi háromszori étkezéssel. A résztvevők naponta 30–50 kilométert tesznek majd meg a Dunán – ismertette dr. Magóné Tóth Gyöngyi, a programot szervező Kalocsai Kulturális Központ és Könyvtár igazgatója. – Nem akarom azt mondani, hogy ez egy kényelmes utazás lesz – utalt a megterhelő evezésre, amit nem ajánl teljesen amatőröknek, de arról sincs szó, hogy csak élsportolóknak érdemes jelentkezni. – Nagy élmény lesz azoknak, akik ezt végig tudják csinálni – szögezte le.

Az embert próbáló túra főpróbáját is megszervezték: augusztus 14-én tartották volna, a Duna Harta és Kalocsa közötti szakaszán, ám az esős-szeles időjárás miatt végül kénytelenek voltak későbbre halasztani – tudtuk meg a túrát lebonyolító Kalocsai Gerillakertész, Szabadidő, Vízisport és Környezetvédő Egyesülettől.

Csak felkészült túrázóknak érdemes nekivágniuk a nagy útnak

A létszám felső határa (a túravezetői képesítéssel rendelkező, kétfős kísérőszemélyzettel együtt) 20 fő, és minden résztvevőnek háziorvostól származó szakvéleménnyel kell rendelkeznie arról, hogy „egészségi állapota alapján ötnapos vízitúrán részt vehet”. A szervezők még várnak jelentkezőket – várólistára is, arra az esetre, ha a keretből valamilyen okból kiesne egy-egy személy. A részvétel további feltételeiért a „Kalocsai Gerilla Kertészek” Facebook-oldalt kell keresni, a jelentkezésről ugyanitt kapnak információt az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában