galériával

2019.08.19. 15:33

Jótékonysági futást szervezett a szabadszállási mentőalapítvány

Hagyományteremtő szándékkal szervezett jótékonysági futóversenyt szombaton a Szabadszállási Mentőalapítvány. A nevezők négy távon, 200 méteren, illetve 2, 5, 10 kilométeren mérhették össze erejüket és tudásukat.

Gulyás Sándor

Fotó: Gulyás Sándor

– A jótékonysági futóverseny megrendezésének ötlete Vermesné Molnár Katalinban, egy nyugdíjas mentőbajtárs lányában fogalmazódott meg. A gondolatot tett követte. Az első futóversenyünkre az ország harminchét településéről érkeztek versenyzők. A kisgyermekek számára kijelölt 200 méteres, illetve az iskolás és a felnőtt korosztálynak meghirdetett 2, 5 és 10 kilométeres távokon több mint kétszázan álltak rajthoz – mondta el hírportálunknak Asbóth György főszervező, a Szabadszállási Mentőalapítvány kuratóriumának tagja.

A legkisebbek versenyét két jakabszállási testvérpár, Kiss Léda és Kiss Iván nyerték meg. A két kilométeres távon a leggyorsabbnak Balogh Márton bizonyult, megelőzve Fazekas Mihályt és Halmos Zoltánt. Az öt kilométeres szakaszt Kozma Richárd teljesítette a leggyorsabban, a második helyen Domján Ferenc, míg a harmadikon Nagy Péter futott be a célba. Az erőt próbáló tíz kilométeres távon a legjobbnak Lukács Norbert bizonyult, az ezüstérmet Vincze Tamás László, a bronzot pedig Beischlag-Deli Péter vihette haza. A szervezők különdíjban részesítették a legidősebb versenyzőket, a 2 kilométeres távon Farkasinszki Istvánné (Szabadszállás), az 5 kilométeres távon Richter Ferenc (Budapest), a 10 kilométeres távon Szentmiklósi Lajos (Ágasegyháza) vehette át a leggyorsabbnak járó díjat.

– Az első jótékonysági futóverseny nevezési díjaiból befolyt összegből a helyi mentőállomás dolgozói számára vásárolunk munkacipőket – tette hozzá Asbóth György.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában