Kecskemét

2019.08.22. 17:30

Hosszan szólt a taps dr. Pánczél Gyula nyugalmazott tüdőgyógyásznak

A csütörtöki kecskeméti rendkívüli közgyűlés előtt több díjat adtak át és köszöntötték az állami kitüntetésben részesült kiválóságokat is. Láthatóan Szemereyné Pataki Klaudia polgármester is a könnyeivel küzdött, amikor gratulált dr. Pánczél Gyula nyugalmazott tüdőgyógyász főorvosnak.

Hraskó István

Fotó: Bús Csaba

A Kecskemét Város Környezetvédelméért díjban idén dr. Pigniczki Csaba, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetője részesült. A Mészöly Gyula-díjat Somodi Ferenc agrármérnök és családi gazdálkodó részére adományozta a képviselő-testület. Az Év Kecskeméti Mestere díjat Bocskár Sándor bádogos szakmunkás kapta, a Kecskemét Gazdasági Fejlődéséért díjat pedig H. Szabó Sándornak, az Autoflex-Knott Kft. ügyvezető tulajdonosának adta át Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Ifjúság a Közösségért díjjal ismerték el Szabados László, a Református Gimnázium történelem–földrajz szakos tanára, könyvtárostanára munkáját. Az Év Civilszervezete a Máltai Szeretetszolgálat kecskeméti csoportja lett, az Év Kecskeméti Polgárőre pedig Szabó László, a Kecskeméti Polgárőrség Egyesület elhivatott tagja.

Köszöntötték az ünnepségen azokat is, akik a közelmúltban állami kitüntetésben részesültek. A laudációt megszakítva, sokáig szólt a taps dr. Pánczél Gyula nyugalmazott tüdőgyógyász főorvosnak, volt országgyűlési képviselőnek, a tüdőgondozó intézet korábbi vezetőjének. A pár éve balesetet szenvedett kiváló szakembert augusztus 20-a alkalmából magas színvonalú munkájáért, életpályája elismeréseként a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat elismeréssel tüntette ki a köztársasági elnök.

Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott W. Barna Erika kézíráskutató, a Cereg-Grafológiai Akadémia társalapítója és vezetője. Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át dr. Molnár Mária Magdolna fogszabályozó szakorvos, a Pro Humanitate Kft. ügyvezető igazgatója, Falusi Béla mestercukrász és Radics Sándor cimbalomművész.

A Semmelweis-nap alkalmából Batthyány-Strattmann László-díjat érdemelt ki dr. Bozóky Géza, a kecskeméti megyei kórház tüdőbelgyógyászati osztály főorvosa. Miniszteri elismerő oklevélben részesült Petrásné Lénárt Hajnal, a megyei kórház, arc-állcsont-szájsebészet és fül-orr-gégészeti osztály főnővér helyettese, valamint a csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály koraszülött részlege. A Magyar Ápolási Egyesület megalakulásának 30. évfordulója alkalmából ugyancsak miniszteri elismerő oklevéllel ismerték el Golovics Anikó, a megyei kórház általános sebészeti osztály vezető ápolójának munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában