BÁCS-KISKUN

2019.08.04. 20:00

Gyűlnek az iskolatáskák a családsegítő raktárában

A nyári vakációból alig egy hónap van hátra, egyre több család indult bevásárló körútra, hogy megvegye a tanszercsomagba szükséges füzeteket, írószereket, hogy ne az utolsó pillanatra maradjon. A kiskunhalasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat idén is meghirdette tanszergyűjtő akcióját a rászoruló családok számára. Az önkormányzat külön tanszercsomaggal segíti az általános iskolák leendő elsőseinek szeptemberi iskolakezdését.

PN

Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gumpként emlegetett, karitatív akcióiról híres futó kéri, hogy aki tudja, támogassa a gyűjtést

Forrás: Petőfi Népe

Fotó: Gábor János

Kiskunhalason szépen gyűlnek az iskolatáskák a családsegítő raktárában, a városban sokéves hagyomány, hogy a tanévkezdés előtt néhány héttel a családsegítő szolgálat iskolai tanszereket gyűjt rászoruló családoknak. Jó állapotú táskákat, írószereket, tolltartókat, vonalzót, körzőt és minden olyan eszközt várnak a Thury József utcai irodájukba, amelyre szükségük van az iskolában a gyerekeknek.

– Az elmúlt évben több mint harminc családnak tudtak segíteni a halasiak a tanévkezdésben – mondta el hírportálunknak Erdődi Anita, a kiskunhalasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat szakmai vezetője.

Az elmúlt évben nemcsak magánszemélyek adakoztak, hanem volt olyan külön adományozó is, aki nagyobb mennyiségben vásárolt vadonatúj tanszereket és vitte el a családsegítő központba, hogy segítsen olyan családok gyermekein, ahol kevesebb pénz jut az iskolakezdésre. Mások tornaszereket, jó minőségű ruhákat, cipőket és kabátokat vittek, amit még szívesen hordanak a gyerekek.

A családsegítő akciója mellett az önkormányzat is szeretné segíteni a leendő elsősök iskolakezdését, közel kétszáz csomagot állítottak össze a városházán, ahonnan augusztus második felében viszik ki az iskolákba, és a tanévnyitókon kapják meg az elsős tanulók. A csomag füzeteket, ceruzákat, ollót, vonalzót, számolókorongot, hegyezőt, radírt, óralapot és egy halasi nyakpántot tartalmaz.

Kiskunhalason a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Thury József utcai irodájába várják az adományokat
Fotó: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

Kalocsán is szaporodnak a teli dobozok. Farkas Éva pedagógus és táncoktató-koreográfus nyári tanszergyűjtést hirdetett. Kalocsa nyilvános helyszínein egyre szaporodnak azok a dobozok, amelyekbe a kezdeményező új vagy feleslegessé vált, de ép, még használható iskolai eszközöket vár. Az ötlet megtetszett a mai, XI. Szelidi-tó Futásra készülő Iváncsics Zsoltnak: saját gyűjtést szervezett, és a sporteseményen is várja az adományokat, amelyeket a kalocsai szervezőknek ad át, a verseny végén.

Iváncsics Zsolt, a magyar Forrest Gumpként emlegetett, karitatív akcióiról híres futó kéri, hogy aki tudja, támogassa a gyűjtést
Fotó: Gábor János / Petőfi Népe

Hogy is csatlakozhattam volna jobban az itt meghirdetett tanszergyűjtéshez, mint Somogy megyei felajánlásokkal, hiszen onnan, a kis falumból, Balatonszemesről indultam. Itt ezt kell nézni: ember az emberért, megye a megyéért, mert csak a gyermekek számítanak – szögezte le Iváncsics. – Ha már futok, akkor persze, mint mindig, tolok majd valakit, és ki mást tolhatnék, mint egy hátrányos helyzetű gyermeket, ezúttal egy kislányt, a Szelidi-tó körül. Ezzel az a cél, hogy mindenki lássa: kell a segítség, segíteni pedig jó, főleg gyermekeknek, mert ők a jövő, rájuk épül a nemzet – fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában