galériával

2019.08.17. 16:49

Az időseket ünnepelték Helvécián

Helvécián szombaton rendezték meg az Idősek napjával egybekötött Új kenyér ünnepet a művelődési háznál.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A nagyközségben nagy hagyománya van annak, hogy az augusztus 20-ai ünnepség keretében a polgármester és a képviselő-testület köszönetét fejezi ki az időseknek, amiért életük során hozzájárultak Helvécia fejlődéséhez. Külön kiemelték a település legidősebb polgárait: a 97 éves Szakolczai József Antalnét és a 95 éves Horváth Gyulát. A rendezvényre meghívást kapnak évek óta az egykori Helvéciai Állami Gazdaság régi dolgozói is, akik szintén fontos részesei a település múltjának.

Az időseket Balogh Károly polgármester köszöntötte, majd ünnepi beszédében megemlékezett Szent István életéről és az Új kenyér ünnepéről.

Az ünnepségen adták a községi díjat. A képviselő-testület idén egy kitüntető címet adományozott. A Helvécia Sportjáért díjat Mata Józsefnek ítélték meg, a testnevelés és a sportélet fejlesztése érdekében a helyi sportéletben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért, illetve a hosszú időn át kifejtett eredményes munkássága elismeréseként. A kitüntetett – távolléte miatt – a későbbiekben veszi át a díjat.

Az ünnepség az új kenyér áldásával folytatódott. Faragóné Bencsik Dóra református lelkész ünnepi köszöntője után Kiss Vilmos katolikus atya áldotta meg az új kenyeret. Végül kezdetét vette a közös ebéd, a hangulatot fokozta a 100 tagú cigányzenekar néhány tagjának műsora.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában