videóval és fotókkal

2019.08.19. 08:07

A sztárséfre is emlékeztek a Lajosmizsei Városi Napokon

Szombaton kezdődött a XXVI. Lajosmizsei Városi Napok programsorozata az Iskola-tónál.

Horváth Péter

Fotó: Horváth Péter

A szombati nap délután lovasbemutatóval indult a Dorothy Baráti Társaság vezetésében. Ezután ismét az állatoké volt a főszerep, az Argos Kutyaiskola és Bűnmegelőzési Kutyás Klub Kecskeméti engedelmességi bemutatójával. A napot a Hősök és a Kelemen Kabátban zenekar koncertje zárta. A vasárnap Benke Laci bácsi emlékére rendezett főzőversennyel indult, a Családi Főzőnapra 14 csapat nevezett. Már reggel felsorakoztak a tulajdonosok a veterán autó és motoros találkozó szépséges járműveivel.

Az ünnepi megnyitón Basky András polgármester köszöntötte az esemény vendégeit. Garaczi János mesterszakács, Bene Sándor és Kiss Zoltán zsűrizte a bográcsos pályaműveket. Garaczi János megidézte az idén elhunyt Benke Laci bácsi emlékét és hangsúlyozta, hogy a zsűri az ő szakmaisága szellemében látja el jó tanácsokkal a nevezőket. Bene Sándor Benke Laci bácsi szavaival adta meg az esemény mottóját: – A főzés egy csoda, örömforrás és nincs nagyobb öröm annál, mint az általunk készített ételt megosztani embertársainkkal. A köszöntő után a Budapest Marching Jazz Band a sátrak közt vonulva adott vidám koncertet.

Este a Molnár Gitár Band műsora után Feke Pál koncertezett. Hétfőn nóta esttel és néptánc műsorral várják a vendégeket. Augusztus 20-án a művelődési ház színháztermében tartják meg az ünnepi műsort, Basky András mond köszöntőt és a Szent István szobor koszorúzása előtt átadják a kitüntető díjakat. Idén Lajosmizse Város Díszpolgára (posztumusz) Keresztes Ferenc lett. A Lajosmizse Város Ifjúságának Neveléséért és Oktatásáért Díjat Kálmán Éva kapja. Lajosmizse Város Közművelődéséért Díjat Skultéti Jánosnének, a sport kitüntetést Kisjuhász Sándornak és a Jász-Kun Hagyományőrző Íjász Egyesületnek ítélték oda. Lajosmizse Város Településfejlesztéséért Díjban részesítik a Mizsetáp Kft-t. A programsorozat Augusztus 25-én zárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában